Voimakkaasti kasvaneen Virian liikevaihto kasvoi viidenneksellä – esittää yhtiökokoukselle 1,83 euron osinkoa

Viria julkisti keskiviikkona aamulla tilinpäätöstietonsa vuodelta 2018. Yhtiön liikevaihto kasvoi viime vuonna viidenneksellä 104,9 miljoonaan euroon. Tilikauden tulos oli 32,1 miljoonaa euroa, mutta oikaisu tulos jäi 18,1 miljoonaan euroon.

Yhtiön omavaraisuusaste nousi 72,1 prosenttiin 61,6 prosentista ja käyttökate kasvoi yli kolminkertaiseksi.

Viime vuoden ja edellisvuoden luvut eivät kuitenkaan ole vertailukelpoisia, sillä yritys teki viime vuonna useita yritysjärjestelyjä. Osa kasvusta on peräisin yritysostoista. Merkittävin yritysosto koski digipalveluyhtiö Bitfactoria, jonka myötä Viria laajentui ohjelmistoalalle. Kaupan jälkeen Virialle muodostui kaksi suunnilleen samankokoista liiketoiminta-aluetta: Bitfactorin, Aureoliksen ja Hibox Systemsin muodostama tietoliiketoiminta ja Viria Securityn ja Tansecin muodostama turvaliiketoiminta.

Virian mukaan sen liiketoimintojen kannattavuus kehittyi suotuisasti ja kaikki ydinliiketoimintojen yhtiöt paransivat käyttökatettaan. Konsernitasolla tulokseen vaikuttivat voimakkaimmin kuitenkin AB Sappan ja DNA:n osakkeiden myynnistä saadut myyntivoitot. Liiketoiminnan muihin tuottoihin kirjattu Sappan myyntivoitto vahvistaa myös käyttökatetta ja liikevoittoa.

Virian hallitus esittää keväällä kokoontuvalle yhtiökokoukselle, että osakkeenomistajille jaetaan osinkoa 1,83 euroa/osake eli yhteensä noin 9,7 miljoonaa euroa.

Kommentoi
Suosituimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi