Sähköistysratkaisuja tekevä vaasalaisyhtiö Veo sai uuden asiakkaan Norjasta

Sähköistysratkaisuja tekevä vaasalaisyhtiö Veo on allekirjoittanut sopimuksen uuden norjalaisasiakkaan, Helgeland Kraftin, kanssa Fagervollan-vesivoimalaitoksen kokonaisvaltaisesta sähköistämisestä, Veo tiedottaa.

Veon toimitus sisältää voimalaitoksen generaattorin sekä laitostoimintojen valvonta- ja automaatiojärjestelmien suunnittelun. Toimitukseen kuuluu Veon omasta tuotevalikoimasta jakelujärjestelmät, keskijännitekojeisto ja ohjauspaneelit, jotka suunnitelaan sekä valmistetaan Vaasan tehtaalla.

Helgeland Kraft ja Veo tekevät Fagervollan-voimalaitosprojektissa ensimmäistä kertaa yhteistyötä.

Veo on myös allekirjoittanut uuden sopimuksen Glitre Energin omistaman Djupdalin voimalaitoksen sähköistysratkaisujen täydellisestä modernisoinnista. Sopimukseen sisältyy optiona myös Skollenborgin voimalaitoksen sähköistysratkaisujen modernisointi. Ensimmäisenä modernisointivuorossa on perinteinen Djupdalin jokivoimalaitos.

Helgeland Kraftin ja Glitre Energin kanssa solmitut sopimukset allekirjoitettiin joulukuussa 2018 ja molemmat hankkeet aloitettiin heti. Fagervollan ja Djupdal suljetaan parannustöiden ajaksi alkusyksystä 2019, ja molemmat voimalaitokset avataan uudelleen toimintaan ennen joulua 2019.

Veo toimittaa automaatio- ja sähköistysratkaisuja energian tuotantoon, siirtoon, jakeluun ja käyttöön maailmanlaajuisesti. Yhtiön pääkonttori ja tehdas sijaitsevat Vaasassa. Veolla on toimipisteet myös Ruotsissa, Norjassa ja Isossa-Britanniassa.

Kommentoi
Suosituimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi