Puolen miljoonan kaupat: CERN valitsi reletoimittajakseen vaasalaisyrityksen

Sveitsissä toimiva Euroopan hiukkastutkimuskeskus CERN uusii tutkimuslaitoksensa sähkönsyötön automatiikan ja suojareleet seuraavan viiden vuoden aikana. Teknisen arvioinnin ja monivaiheisen tarjouskilpailun päätteeksi CERNin ostajat valitsivat reletoimittajakseen vaasalaisen Arcteq Oy:n.

Tällä vuosikymmenellä perustettu Arcteq on toiminut globaalisti perustamisestaan lähtien. Vaikka suojareleisiin ja älyverkkolaitteisiin keskittyvä yritys on nuori, sen henkilöstöllä on pitkä kokemus alalta.

27 henkilöä työllistävän yrityksen avainhenkilöt omistavat 80 prosenttia yrityksestä ja viidennes yhtiön osakkeista on yhteistyökumppani Enston omistuksessa.

Yrityksen kaikki tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. 93 prosenttia sen tuotannosta menee vientiin. Vahvimmat markkina-alueet ovat Korea, Taiwan, Malesia, Brasilia, USA ja Etelä-Afrikka. Viime vuonna yritys on panostanut erityisesti lähimarkkinoihin Suomessa ja Euroopassa.

Yhteistyö CERNin kanssa sai alkunsa markkinaponnistelujen lisäämisestä Euroopassa.

– Tämä kauppa on meille erinomainen referenssi, sillä kisasimme rinta rinnan maailman suurimpien relevalmistajien kanssa. CERNin kaltaiselle toimijalle sähkönsyötön varmuus ja suojatuotteiden toiminnallisuus ovat erittäin tärkeitä, joten tämä kauppa oli samalla tunnustus Arcteqin releosaamiselle, iloitsee markkinointijohtaja Robert Olander.

CERNin ostamat releet toimitetaan tilaajalle seuraavan viiden vuoden kuluessa. Ensimmäinen toimitus tapahtuu jo toukokuussa. Toimitukseen kuuluu myös mittava koulutuspaketti CERNin henkilökunnalle.

Kaupan kokonaisarvo on yli puoli miljoonaa euroa.

Kommentoi
Luetuimmat talous -uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

  • Uutiset
  • Urheilu