Poliisi pysäytti kolme eri kuskia epäiltynä rattijuopumuksesta – Jokaisen huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen

Poliisi pysäytti perjantain vastaisena yönä kaksi kuljettajaa rattijuopumuksesta.

Poliisipartio näki ennen kello kahta yöllä Vaasassa Kappelinmäeltä liikenteessä skootterin, jonka kuljettajaksi todettiin ajo-oikeudeton 19-vuotias vaasalaismies.

Miehelle suoritettu puhalluskoe antoi tuloksen 0.00 mg/l, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille/metamfetamiinille ja hänet kuljetettiin Vaasan keskussairaalaan veri- ja kliinisiin kokeisiin. Nuorukaista epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Samana yönä ennen kello kolmea poliisipartio huomasi Strömbergin puistotieltä Huutoniementielle tulevan mopon, mikä jatkoi matkaa Sairaskodinkatua pitkin.

Partio päätti tarkistaa kuljettajan ajokunnon, mutta mopoilija ei pysähtynyt, vaikka matkan varrella partio laittoi pysäytysvalotkin päälle, vaan jatkoi matkaansa. Muutaman sadan metrin päässä Yhdystien vieressä olevalla jalkakäytävällä mopoilija lopulta pysäytti moponsa, jolloin mopoilijalle tehtiin puhalluskoe.

Puhalluskoe antoi tuloksen 0.00 promillea, mutta huumepikatesti positiivisen tuloksen kannabikselle.

Mopon kuljettajana toiminut 26-vuotias ajokiellossa oleva vaasalaismies kuljetettiin Vaasan keskussairaalaan veri- ja kliinisiin kokeisiin.

Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, liikennerikkomuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Miestä epäillään myös ajoneuvorikkomuksesta, sillä mopossa oli mopoon kuulumaton rekisterikilpi.

Poliisi pysäytti myös torstaiaamuna kuljettajan epäiltynä rattijuopumuksesta.

Poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkistusta varten puoli yhdeksältä Vaasassa Kappelinmäentiellä.

Kuljettajalle suoritettu puhalluskoe antoi tuloksen 0.00 mg/l, mutta huumepikatesti positiivisen tuloksen amfetamiinille.

Kuljettaja kuljetettiin Vaasan keskussairaalaan veri- ja kliinisiin kokeisiin, jonka jälkeen Vaasan pääpoliisiasemalle.

Kuljettajana toiminutta 34-vuotiasta miestä epäillään muun muassa rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Kyydissään miehellä oli yksi matkustaja.

Kommentoi

Lue päivän lehti

Kirjaudu verkkopalveluun ja lue päivän Pohjalainen digilehtenä.
Uusimmat Pohjanmaan uutiset