Pankin tunnuslukuja kalasteltu Pohjanmaalla - Rikolliset saaneet haltuunsa suuriakin summia rahaa marraskuussa: ”Tiedot päätyvät järjestäytyneen kansainvälisen rikollisuuden käyttöön”

Poliisi varoittaa tili- ja yhteystietojen kalasteluyrityksistä Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella. Pohjanmaan poliisille on tehty marraskuun aikana useita ilmoituksia, joissa rikollisten haltuun on päätynyt huomattaviakin summia rahaa pankin salasanojen sekä avainlukutunnusten haltuun saamisen takia.

– POP-pankin nimissä on ihmisille lähetetty sähköpostia, jossa pyydetään päivittämään yhteystietoja sekä tekemään järjestelmäpäivitys annetun linkin välityksellä. Tämän jälkeen pankin nimissä on soitettu kyseiselle henkilölle, jossa on pyydetty antamaan avainkortin tunnuslukuja. Myös Säästöpankin ja S-pankin nimissä on tehty vastaavia yhteystietojen kalasteluyrityksiä, Pohjanmaan poliisi tiedottaa.

Poliisi muistuttaa, että mikään pankki ei toimi näin. Pankki tai poliisi ei koskaan kysy pankin käyttäjätunnuksia, salasanoja tai avainlukutunnuksia puhelimitse.

– Linkkiä ei missään nimessä saa avata eikä mitään henkilö-, pankki- tai yhteystietoja saa antaa. Kysymyksessä on tietojen kalastelu, poliisi painottaa ja muistuttaa, että tietojen joutuminen vääriin käsiin voi johtaa vakaviin taloudellisiin vahinkoihin.

– Tiedot päätyvät järjestäytyneen kansainvälisen rikollisuuden käyttöön. Tietojen kalastelijat käyttävät tietoja joko itse tai käyvät niillä kauppaa myymällä tiedot eteenpäin rikollisiin tarkoituksiin, Pohjanmaan poliisilaitokselta todetaan.

Poliisi pyytää, että omaiset huolehtisivat myös omista ikääntyneistä läheisistään niin, ettei kukaan erehtyisi lähettämään mitään tietoja tietojen kalastelijoille.

– Myös pankin kanssa kannattaa varmistaa, että tilillä on esto ulkomaille tapahtuvien siirtojen osalta, mikäli siirroille muutoin ei ole tarvetta.

Kommentoi
Lue päivän lehti

Kirjaudu verkkopalveluun ja lue päivän Pohjalainen digilehtenä.