Olympiavoittajalle suuret sakot

Entinen huippupainija Jouko Salomäki on Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden mukaan syyllistynyt pahoinpitelyyn, ampuma-aserikkomukseen ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamiseen.

Pahoinpitely tapahtui viime syyskuussa seinäjokelaisen ravintolan terassilla.

Käräjäoikeus totesi, että Salomäki heitti aikuisen miehen maahan, löi maassa makaavaa uhriaan nyrkillä vartaloon ja potkaisi päähän.

Sittemmin miehet osallistuivat sovintomenettelyyn ja heidän välilleen vahvistettiin sovintosopimus.

Ampuma-aserikkomuksen Salomäki myönsi. Hän oli hukannut pienoiskiväärin ja hallussapitoluvan. Sen takia Salomäki ei voinut luovuttaa pienoiskivääriään poliisille.

Salomäen kolmas teko tapahtui puhelimitse.

Yksi hänen pojistaan syyllistyi viime lokakuussa pahoinpitelyyn. Langettava tuomio tuli samassa oikeudenkäynnissä isän kanssa.

Oikeus totesi, että uhkauksia sisältävillä puheillaan Salomäki pyrki saamaan poikansa pahoinpitelemän uhrin peruuttamaan rikosilmoituksen.

Salomäki kiisti syytteen.

Tuomion mukaan Jouko Salomäki sanoi puhelimessa, että poikansa oli tullut häneen ja voi antaa turpaan vielä toisen ja kolmannenkin kerran, jollei syytettä vedetä takaisin. Salomäki myös varoitti kävelemästä pimeällä paaluun.

Pahoinpitelystä, ampuma-aserikkomuksesta ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta käräjäoikeus määräsi yhteiseksi rangaistukseksi sata päiväsakkoa. Maksettavaa kertyi 2600 euroa.

Vuonna 1962 syntynyt Salomäki oli nuoruudessaan menestyksekäs Nurmon Jymyn painija.

Useiden Suomen mestaruuksien lisäksi Salomäki voitti vuonna 1984 kultaa Los Angelesin boikottiolympialaisissa.

Lue päivän lehti

Kirjaudu verkkopalveluun ja lue päivän Pohjalainen digilehtenä.