Keskellä päivää jäi kiinni kolme kortitonta rattijuoppoa Vaasan seudulla – heistä jokainen puhalsi nollat, mutta verikoe paljasti kovien huumeiden käytön

Poliisi pysäytti tiistaina päivällä kaikkiaan kolme rattijuoppoa Vaasassa ja Mustasaaressa, jotka ajoivat samojen kovien huumeiden vaikutuksen alaisena.

Ensimmäinen epäilty rattijuoppo jäi kiinni tiistaina kello yhdentoista jälkeen Huutoniementiellä Vaasassa. Autoa ajanut 48-vuotias vaasalaismies puhalsi nollat, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille ja bentsodiatsepiineille. Hänet vietiin kokeisiin Vaasan keskussairaalaan.

Poliisi epäilee kuljettajaa rattijuopumuksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta. Lisäksi häntä epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, sillä hänellä ei ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta. Kyseessä oli 11. kerta, kun mies jää kiinni ajamisesta ilman ajo-oikeutta.

Puolen tunnin kuluttua jäi kiinni toinen rattijuoppo, tällä kertaa Vaasassa Palosaarentiellä. Autoa ajanut 26-vuotias laihialainen mies puhalsi niin ikään nollat, mutta huumepikatesti paljasti amfetamiinin ja bentsodiatsepiinien käytön. Myös hänet vietiin kokeisiin keskussairaalaan.

Myös laihialaismiestä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta sekä ajoneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Hänelläkään ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Puoli viiden aikaan iltapäivällä päivän kolmas huumerattijuopumus tuli ilmi Mustasaaressa Sepänkyläntiellä. Autoa ajoi 30-vuotias mustasaarelainen mies. Hän puhalsi nollat, mutta huumepikatesti käräytti amfetamiinin ja bentsodiatsepiinien käytön. Myös häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä ajoneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Lisäksi mustasaarelaismiehen kyydissä ollutta naista epäillään ajokorttirikkomuksesta, sillä hänen uskotaan antaneen autonsa toisen kuljetettavaksi, vaikka kuljettajalta puuttui ajo-oikeus.

Kommentoi

Lue päivän lehti

Kirjaudu verkkopalveluun ja lue päivän Pohjalainen digilehtenä.
Uusimmat Pohjanmaan uutiset