Vaasa tiedottaa: Kaupunki aikoo jatkaa rantasiilojen purkamisen valmistelua, vaikka aikeesta on valitettu – prosessi kesken KHO:ssa

Vaasan kaupunki aikoo jatkaa siilojen asemakaavan toteutuksen valmistelua huolimatta siitä, että purkuaikeista on valitettu korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Lue lisää: Vaasalainen Antti Koski kertoo haastattelussa aikovansa valittaa rantasiilojen purkamispäätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen .

Kaupunki tiedottaa, että se on saanut korkeimmasta hallinto-oikeudesta varmistuksen siitä, että hallinto-oikeuden päätöksestä on tehty siiloasiassa sinne valitus. Hallinto-oikeus hylkäsi siilojen purkamisesta tehdyn valituksen 21. joulukuuta.

Vaasa aikoo jatkaa purkamisen valmistelua, vaikka prosessi on vielä kesken.

Vaasan kaupungin teknisen toimen johtajan Markku Järvelän mukaan on epätodennäköistä, että korkein hallinto-oikeus ottaa saapunutta valitusta tutkittavakseen.

– Olemme erittäin tyytyväisiä hallinto-oikeuden päätöksessä olleisiin perusteluihin, sillä ne ovat lähes identtiset kaupungin lausunnossa esitettyjen näkemysten kanssa. Tämä osoittaa, että kaupungin laatima kaava on tehty suurella ammattitaidolla ja huolellisesti harkiten, Järvelä sanoo tiedotteessa.

Kaupunki aikoo järjestää yleisen ja avoimen tarjouskilpailun siilojen tontin luovutuksesta. Tämän jälkeen tontinluovutuskilpailun voittaja järjestää yhdessä kaupungin kanssa arkkitehtuurikilpailun uudisrakennuksen suunnittelusta.

– Viimeistelemme talven kuluessa tontinluovutuskilpailun ohjelman, neuvottelemme tontin pysäköintiä koskevan sopimuksen sekä arvioimme tarvittavia omaisuusjärjestelyjä alueella, Järvelä kertoo.

Siiloista purettava betoni ja metalli halutaan kaupungin mukaan kierrättää mahdollisimman hyvin hyötykäyttöön.

Järvelä kertoo, että kaupungilta on toivottu muraalin maalausta siilojen pintaan.

– Jätämme tämän asian harkinnan tontinluovutuskilpailun voittaneelle yritykselle, Järvelä kertoo.

Kaupunki luovuttaa tontin siiloineen korkeimman hyväksytyn tarjouksen tehneelle taholle. Tontinluovutuskilpailun ajankohta selviää talven aikana.

Lisää aiheesta

Kommentoi
Luetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Pohjanmaan uutisetSuosituimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta