Susanna Koski kummeksuu Joakim Strandin puheita: "Turvallisuudella ei pelata eikä käydä kauppaa"

Kansanedustaja Susanna Koski (kok.) pitää vaarallisena Joakim Strandin (r.) puheita, jotka Kosken mukaan ovat yritystä käydä kauppaa kansallisella turvallisuudella.

Strand kertoi viime viikolla Ilkan ja Pohjalaisen toimitukselle, että pelipaikkoja Vaasan keskussairaalan suhteen etsitään koko ajan, ja tiedustelulain kiirehtiminen voi olla yksi niistä.

– Tämä on hyvä esimerkki, miten eri asiat vaikuttavat toisiinsa ilman, että se näkyy ulospäin, Strand kommentoi tuolloin.

Työryhmä jätti tänään ehdotuksensa uudesta tiedustelulaista. Hallituksen tavoitteena on saada esitykset tiedustelulaiksi eduskunnan käsiteltäväksi tulevalla syysistuntokaudella. Hallitus on toistuvasti vedonnut oppositioon, jotta perustuslain muuttaminen onnistuisi nopeutetussa aikataulussa.

Jos perustuslain muutos halutaan saada läpi kiireellisenä eli jo tämän eduskunnan aikana, muutoksen taakse pitää ensin saada viisi kuudesosaa kansanedustajista.

– Uhkapeli, jossa asetetaan kansallinen turvallisuus vaakalaudalle, on kaukana vastuullisesta politiikasta, Koski toteaa.

Koski korostaa, että ehdotettu tiedustelulainsäädännön säätäminen on välttämätön uudistus, jotta Suomen turvallisuusviranomaisten toimintaedellytykset saadaan vastaamaan nykypäivän länsimaista tasoa.

– Turvallisuudella ei pelata eikä käydä kauppaa.

Strand vastasi Kosken kommentointiin keskiviikkona Facebookissa.

– Minä taas kummeksun ja pidän vaarallisena sitä, että oman alueen – ja Suomen parhaalla – potilasturvallisuudella jotkut jo de facto kävivät kauppaa heikentämällä vientirannikon keskussairaalaa osana kaikkien aikojen poliittista lehmänkauppaa, Strand kirjoitti.

– Pitäisikö Kosken ulostuloa tulkita niin, että joillekin VKS:n kehittämisen kieltäminen on jopa tiedustelulakiakin tärkeämpää? Strand jatkoi.

Myöhemmin hän kommentoi asiaa Pohjalaiselle tekstiviestillä.

– Ehkä eniten minua on yllättänyt viime vuosina se, ettei edes kokoomus ilmeisesti peilaa uudistuksia yrittäjyyteen tai vientiteollisuuteen. Vaasan keskussairaala on osa Pohjois-Euroopan johtavaa energiakeskittymää, ja silti kokoomus haluaa heikentää sitä, Strand kirjoitti.

Kommentoi
Luetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Lisää maakunnasta