Suomidemokraatit valitsi puheenjohtajiston: Järviharju ja hiljattain oikeudessa tuomittu turkulaispoliitikko

Suomidemokraatit valitsi viikonloppuna Helsingissä pitämässään vuosikokouksessa puheenjohtajakseen turkulaisen poliitikon Olavi Mäenpään. Varapuheenjohtajaksi valittiin kokenut ilmajokelainen kuntapoliitikko Matti Järviharju.

Turun kaupunginvaltuustossa toimiva Mäenpää tuli tunnetuksi valtakunnallisesti, kun hänet helmikuussa tuomittiin ehdolliseen vankeusrangaistukseen väärennöksestä. Oikeus katsoi, että Mäenpää oli väärentänyt kolme vuoden 2012 kuntavaaleihin liittynyttä asiakirjaa. Iltalehden tuolloin julkaisemien tietojen mukaan Mäenpää vaihtoi perustamisasiakirjoissa olleiden ihmisten nimiä toisiin ja merkitsi vaaliasiamiehiksi henkilöitä, jotka eivät olleet antaneet suostumustaan tai eivät edes tienneet koko asiasta.

Lehden tietojen mukaan Mäenpää on aikaisemmin saanut myös muita tuomioita, muun muassa kunnianloukkauksesta ja yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä. Hänellä on lisäksi kolme tuomiota kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Suomidemokraatit pyrkii puoluerekisteriin, ja aloitti kannattajakorttien keräyksen tammikuussa.

– Kannattajakorttikeräys on hyvässä vauhdissa, ja tulemme rekisteröitymään puolueeksi ensi syksyn aikana. Luonnollisesti Suomidemokraatit osallistuvat vuoden 2017 kuntavaaleihin, yhdistyksen tiedotteessa kerrotaan.

Suomidemokraatit on julkisuudessa profiloitunut maahanmuuttoon kielteisesti suhtautuvana yhdistyksenä. Yhdistys pyrkii houkuttelemaan etenkin perussuomalaisten harjoittamaan politiikkaan pettyneitä puolueen jäseniä.

– Suomidemokraattien riveihin on viime kuukausina liittynyt erityisesti suuri joukko perussuomalaisten "takinkääntöpolitiikkaan" avoimesti pettyneitä, tiedotteessa sanotaan.

SARIANNE TEKONIEMI

 

Korjaus 10.4. klo 18.23: Korjattu kohta, jossa kerrotaan Mäenpään saaneen tuomion yksityiselävää loukkaavan tiedon levittämisestä. Oikea ilmaisu on yksityiselävmää loukkaava tiedon levittäminen.

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Pohjanmaan uutisetLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta