Riskirakenteisia halleja myös Lakeuksilla – katso lista

Yle julkaisi tänään listan halleista, joissa on mahdollisesti riskirakenteita. Hallit ovat kaikki ympäristöministeriön ja Tukesin listalla, jotka on pyydetty tarkistamaan mahdollisen riskirakenteiden vuoksi. Näitä halleja löytyy paljon Pohjanmaalta ja jonkin verran myös Etelä-Pohjanmaalta. Kaikkien hallien mahdollisista riskirakenteista ja viimeisimmistä tarkastusajankohdista ei ole tietoa.

Halleja yhdistää se, että ne ovat konkurssin tehneen Nordic Hallin tai Koraton toimittamia. Yritys on toimittanut monta maneesia ja urheiluhallia, jotka ovat romahtaneet. STT kertoo, että romahdukset johtivat lopulta vuonna 2015 uuteen lakiin, joka velvoittaa arvioimaan laajarunkoisten hallien rakenneturvallisuutta.

Tässä lista lakeuksilta löytyvistä halleista, joista saattaa löytyä tai on löytynyt riskirakenteita.

 

Etelä-Pohjanmaa:

Kuortane: entinen golfhalli, kohdetta ei ole tarkistettu. Mahdollisista riskirakenteista ei ole tietoa.

Jalasjärvi: Keskikylän kyläyhdistyksen maneesi. Tarkastettu vuonna 2013, riskirakenteita löydetty.

Seinäjoki: Hyllykallion Kuortaneentien Puukiinteistö. Ei ole tiedossa, onko kohdetta tarkastettu, joten myöskään mahdollisista riskirakenteista ei ole tietoa. Selvitystyö rakennuksella on kuitenkin käynnissä. Seinäjoen Asva oy:n katos. Ei ole tiedossa, onko kohdetta tarkastettu, joten myöskään mahdollisista riskirakenteista ei ole tietoa. Omistajaa on velvoitettu suorittamaan rakenteiden tarkastus.

Ähtäri: Silver veneet oy:n katos ja halli. Katoksen mahdollisista riskirakenteista ei ole tietoa, teollisuushallista niitä löytyi tarkastuksessa vuonna 2012.

 

 

Pohjanmaa:

Kaskinen: seuraavat kohteet ovat listalla, mutta niiden tarkastuksista tai mahdollisista riskirakenteista ei ole tietoa. Viisi Finforest oyj:n teollisuushallia sekä Oy Botnia Wood Ab:n sahatavarahalli.

Mustasaari: Gripen Wheels Ab. Tarkastuksesta tai mahdollisista riskirakenteista ei ole tietoa.

Pietarsaari: seuraavat 11 kohdetta ovat listalla, mutta niiden tarkastuksista tai mahdollisista riskirakenteista ei ole tietoa. Biskops Järn och Inredning Ab rautakauppa ja varastot, Pietarsaaren jalkapallohalli, Jakobstad Ryttare maneesi ja maneesin laajennus, Yhtyneet Sahat Oy Wisatimberin sahatavarahalli, Wisaforest satamavarasto, Ewapower Oy:n teollisuushalli, Wikrosystems Ab Oy:n vene-/varastohalli, UPM Kymmene Wisaforest varastohalli, kaksi Ab Påras Oy;n sahatavarahallia.

Uusikaarlepyy: Nykarleby Ridklubb, tarkistus tehty, riskirakenteita ei ole. Lisäksi seuraavat viisi hallia ovat listalla, mutta niiden tarkastuksista tai mahdollisista riskirakenteista ei ole tietoa. Uudenkaarlepyyn jäähalli, Svarvar Trävaruhandelin varastot, Nykarleby Ekopaintin varastohallit ja sahatavarhalli, Ab Svarvar Trävaruhandel Oy:n sahatavarahalli.

Vaasa: seuraavat 11 kohdetta ovat listalla, mutta niiden tarkastuksista tai mahdollisista riskirakenteista ei ole tietoa. Kemppi & Pakkan maneesi, Blomberg Stevedoring Oy:n viljavarasto ja katokset, Vaasan Hubertuksen maneesi, Puukeskuksen sahatavarahalli, Vaasa Hitec Parkin kaksi teollisuushallia, Kiinteistö Oy Runsorin teollisuushalli, Blomberg Stevedoring Oy:n varastohalli, KWH Pipe Oy:n varastohalli, Starkki Oy:n varastohalli.

TEEMU KUUSIJOENSUU

Kommentoi
Luetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta