Pekka Lindille ajolähtö Asianajajaliitosta

Vaalirahakohun keskiössä olleen Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:n puheenjohtajana tunnettu vaasalainen varatuomari Pekka Lind erosi Suomen Asianajajaliitosta toukokuussa. Muussa tapauksessa hänet olisi erotettu liitosta. Erottamisen syynä olisivat olleet konkurssipesien hoitamisen toistuneet laiminlyönnit.


Asianajajien kurinpitoasioista vastaava Asianajajaliiton valvontalautakunta totesi vaasalaisen Pekka Lindin jättäneen useiden vuosien ajan tilittämättä hoidossaan olleiden konkurssipesien varoja velkojille ja velallisille.

Lautakunta piti laiminlyöntejä raskauttavina, koska ne olivat toistuvia ja kyseessä olivat huomattavat summat.

18. toukokuuta antamassaan ratkaisussa valvontalautakunta totesi, että "Lind olisi ansainnut kurinpidollisena seurauksena tulla erotetuksi liiton jäsenyydestä, mikäli hän olisi vielä Suomen Asianajajaliiton jäsen".

Lindin ero liitosta oli astunut voimaan vajaata viikkoa aikaisemmin eli 12. toukokuuta.

Asianajaja Aarno Arvelan johtaman valvontalautakunnan ratkaisu koskee Pekka Lindin toimiston hoidossa ollutta seitsemää konkurssipesää. Niistä suurin osa on lopetettu vuosien 1981-1988 aikana. Lisäksi kaksi konkurssia on rauennut.

Pesien tileillä makasi rahaa vielä vuoden 2007 lopusta viime syksyyn yhteensä yli 100 000 euroa. Lopetettujen pesien rahat olisi pitänyt tilittää kohtuullisessa ajassa velkojille ja rauenneiden konkurssien rahat palauttaa velallisille.

Laiminlyönneistä oli viime kesänä kanneltu liiton valvontalautakunnalle. Viime syksynä antamassaan vastauksessa Lind ei ole lautakunnan mukaan esittänyt hyväksyttävää syytä siihen, miksei rahoja oltu tilitetty.

Vastauksessaan Lind kertoi, että hänen toimistonsa talossa Vaasan Rantakadulla oli tapahtunut kaksi vesivahinkoa. Se oli Lindin mukaan vaikeuttanut rahojen jakoa, koska konkurssipesien asiakirjoja tuhoutui.

Vesivahinkojen ajankohdasta lautakunta ei saanut selville muuta kuin sen, että vahingot johtivat vuonna 2004 talossa tehtyyn putkiremonttiin.

Lindin olisi pitänyt valvontalautakunnan mukaan hankkia tuhoutuneiden asiakirjojen tilalle uudet ja jakaa sen jälkeen rahat velkojille ja velallisille.

Lopetettujen pesien varoja ei ollut toimitettu velkojille vielä viime syksynäkään, jolloin putkiremontista oli kulunut neljä vuotta.

Lind ei lautakunnan mukaan ollut esittänyt hyväksyttävää syytä siihen, miksi hän on viivytellyt asiakirjojen hankkimisessa, ja miksei rahoja ole jaettu kohtuullisessa ajassa.

Lautakunnan mukaan Lind on viivyttelyllään tahallaan loukannut velkojien ja velallisten oikeutta ja toiminut siten hyvän asianajotavan vastaisesti.

Pohjalainen ei tiistaina tavoittanut Pekka Lindiä kommentteja varten.

Pekka Lind sai reilu vuosi sitten runsaasti julkisuutta vaalirahakohun keskiössä olleen Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:n (KMS) puheenjohtajana.Luetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Pohjanmaan uutisetSuosituimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


Lisää maakunnasta