Oma Säästöpankin tulos odotusten mukaisesti erinomainen

Pankin toiminta jatkui vahvana ja vakaana koko alkuvuoden. Alkuvuoden tulos ennen veroja oli 13,1 miljoonaa euroa ja tase nousi ennätyksellisesti 2,8 miljardiin euroon.

Keskeiset tulolähteet, korkokate ja palkkiotuotot, kehittyivät erinomaisesti. Asuntoluottojen osalta vauhti kiihtyi ja yritysrahoituksen kysyntä jatkoi kasvuaan.

Alkuvuodesta Oma Säästöpankki toteutti organisaatiouudistuksen. Suurin muutos kohdistui asiakasliiketoiminnan organisaatioon, jossa vastuujakoa selkeytettiin ja resursseja parannettiin. Samalla muodostettiin Yrityspankki uutena asiakasliiketoiminnan ryhmänä.

– Pankkimme on viime vuodet ollut Suomen kannattavimpia ja tehokkaimpia pankkeja. Kauppalehden suuressa vertailussa (KL 15.5.) se oli suurimmista peruspankeista paras. Hyvä työ ja tyytyväiset asiakkaat ovat perusta pankkimme menestykselle, toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi kertoo tiedotteessa.

Oma Säästöpankilla on ympäri maata 40 konttoria sekä digitaalisia kanavia, joiden kautta se palvelee noin 135 000 asiakasta yli 270 asiantuntijan voimin. Pankin kannattavuus on toimialan parhaimmistoa.

Viime vuonna uusia konttoreita avattiin Lahdessa ja Jyväskylässä, seuraavaksi toimintaa laajennetaan entisestään pääkaupunkiseudulla ja Turussa.

Keväällä Oma Säästöpankki allekirjoitti Euroopan investointipankin kanssa uuden lainasopimuksen.

– Hieno yhteistyö Euroopan investointipankin kanssa parantaa kilpailukykyämme ja antaa mahdollisuuksia rahoittaa yritysasiakkaitamme suotuisilla ehdoilla.

Keväällä Omasäästöpankilta tuli myös uusia digitaalisia palveluita, OmaVahvistus -tunnuslukusovellus sekä OmaKonttori -sovellus.

Tampereen yliopiston kanssa Oma Säästöpankki toteutetti OmaSp Master -koulutusohjelman, josta valmistui kevään aikana 13 pankin esimiestä ja asiantuntijaa.

Tilikauden 2017 aikana pankin tuloksessa korostuivat sijoitustoiminnan kertaerät, joiden vaikutus tuottoihin oli noin 10 miljoonaa euroa.

Edellä mainituista kertaluonteisista eristä puhdistetun jatkuvan liiketoiminnan tuloksen arvioidaan edelleen vahvistuvan tilikauden 2018 aikana.

Kommentoi
Luetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Pohjanmaan uutisetSuosituimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta