Mysteeripolku Vaasassa kutsuu astumaan sisään kauhuelokuvaan

Miltä tuntuu kummitustarina itse koettuna? Vaasalainen elämysyhtiö Pimeä Productions Oy Ab tarjoaa mahdollisuuden selvittää vastauksen kysymykseen.

Lokakuun kahtena viimeisenä viikonloppuna järjestettävä Mysteeripolku: Kuokkamummo on saanut sisältöönsä inspiraatiota vanhasta vaasalaisesta kummitustarinasta, josta kauhukirjailija Marko Hautala on kirjoittanut samannimisen romaanin.

– Tuntui luontevalta rakentaa maailman ensimmäinen Mysteeripolkutapahtuma ympäristöön, jossa on tarina jo valmiina, toteaa Pimeä Productions Oy Ab:n edustaja Mikko Karppi.

Mysteeripolulla kuljetaan pimeän tultua pienissä ryhmissä, joihin yhtiö on juuri aloittanut lipunmyynnin. Tapahtuman varsinaista sijaintia Karppi ei vielä kerro, mutta jotain paljastuksia hän silti suostuu antamaan.

– Kyseessä on metsäalue melko lähellä Vaasan keskustaa. Bussillakin pääsee perille.

Metsässä kuljetaan lyhtyjen kanssa ja polulta selviäminen on omien vaistojen ja osittain nokkeluudenkin varassa.

– Tämä ensimmäinen Mysteeripolku on sekoitus pakohuonetta, kummitustaloa ja kauhuelokuvaa. Tunnelma polulla rakentuu kunkin ryhmän oman kokemuksen ja toiminnan kautta, joita vauhdittamaan polulle on luotu maisemia ja tilanteita siten, kuin Kuokkamummo itse olisi ne voinut rakentaa. Keinotekoisia shokkiefektejä, kovia ääniä tai fyysistä kontaktia ei juuri tuoteta, Karppi luettelee.

Mysteeripolku toteutetaan aluksi suomeksi, mutta jatkossa myös ruotsiksi ja englanniksi.

KommentoiLuetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Pohjanmaan uutisetLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta