Martat: Ota kylmälaukku kauppareissulle, jotta ruoat säilyvät helteilläkin

Katkeamaton kylmäketju ehkäisee monet vatsanväänteet, muistuttaa Martat.

Kaupassa kannattaa kylmäsäilytystä vaativat tuotteet valita viimeisenä. Pakkaa ruoat kesällä kylmälaukkuun ja käytä kylmävaraajia. Jos kylmävaraajat ovat unohtuneet kotiin, osta muutama pakastevihennespussi korvikkeeksi. Hanki elintarvikkeet mahdollisimman läheltä, Martat neuvoo.

Siirrä kylmää säilytystä vaativat elintarvikkeet kotona heti jääkaappiin tai pakastimeen. Helposti pilaantuvat elintarvikkeet, kuten raaka liha ja kala, maitotuotteet ja valmiit ruoat, vaativat erityisen huolellista käsittelyä.

Helposti pilaantuvat tuotteet säilytetään alle + 6 ºC -lämpötilassa. Jääkaapin alaosa, joka on usein kaapin kylmin kohta, on näille tuotteille paras paikka.

Kylmien ruokien tarjoilussa tavoitelämpötila on + 6 astetta, tarjoilun aikana lämpötila saa näissä nousta +12 asteeseen. Tällaiset ruoat tulee hävittää tarjoiluajan päätyttyä.




Luetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Pohjanmaan uutiset



Suosituimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta