Kotimaa24: Kuortaneen elinkeinovastaava Aki Ruotsala Pori Jazz -kohusta: ”Tämä oli ovi, josta minun piti käydä läpi”

Kuortaneen elinkeinovastaava Aki Ruotsala käy Kotimaa24-sivuston julkaisemassa jutussa läpi kesän 2018 Pori Jazz -kohua.

Ruotsala kertaa tapahtumia ja sitä, miten ne häneen vaikuttivat.

– Hänen mukaansa tapahtuneen ydin ei ollut siinä, mitä hän oli sanonut tai mitä hänen oli väitetty sanoneen, Kotimaa24 kirjoittaa.

Ruotsalan mukaan ydin oli se, että hän edustaa konservatiivista kristillistä maailmankuvaa ja konservatiivista ihmiskuvaa.

– Olen tunnustava kristitty. Tämä imago ja tämä profiili on se, mikä tänä päivänä ei sovi yksiin niitten teemojen ja arvojen kanssa, joita valtamedia ja tavallaan populaarikulttuurikin edustavat, Ruotsala sanoo Jussi Rytkösen kirjoittamassa jutussa.

Mikä on median vastuu?

Ruotsala kertoo jazz-kohun jälkeen miettineensä tapahtumien yhteiskunnallisia puolia, sanan- ja uskonnonvapautta. Hän on miettinyt, voiko kristitty toimia näkyvissä julkisissa tehtävissä mielipiteittensä kanssa ja mikä on median vastuu.

Mies uskoo, että tapahtumat ovat aiheuttaneet positiivisen keskustelun näiden aiheiden ympärillä.

– Olen saanut todella paljon pääasiassa positiivista palautetta. Palaute kertoo siitä, että pinnan alla on paljon ihmisiä, joissa on herännyt oikeudenmukaisuuden tunne.

Media saa jutussa Ruotsalalta kritiikkiä. Hän kokee, että hänet saatiin jutuissa näyttämään muulta kuin hän oikeasti on.

– Kuka teistä toimiikaan missä tahansa johtavassa tai näkyvässä tehtävässä, niin olkaa median kanssa hirveän tarkkoina.

Kotimaa24:n juttu perustuu Ruotsalan puheeseen, jonka hän piti Kauniaisten Raamattuopistolla Perusta-lehden opintopäivillä. Ruotsala esiintyi tilaisuudessa videon välityksellä.

Kohu tuli yllätyksenä

Ruotsala kertoi kohun tulleen hänelle yllätyksenä, sillä ennen nimittämistä Pori Jazzin toimitusjohtajaksi hänen taustansa selvitettiin osana rekrytointiprosessia.

Kauniaisissa Ruotsala kertoi, että hän koki tulleensa haastatteluissa ja median käsittelyssä yllätetyksi ja myös epäasiallisesti kohdelluksi.

– Jälkeenpäin ajatellen mietin, mitä siinä olisin sitten tehnyt toisin. Taas toisaalta, vastasin ihan ok. Jos olisin jättänyt vastaamatta, olisin säästynyt tältä. Moni on kuitenkin sanonut, että tämä kohu olisi syntynyt joka tapauksessa.

Jälkeenpäin hän on jutun mukaan pohtinut tapahtunutta Jumalan johdatuksen näkökulmasta.

– Kaiken keskellä koin jotenkin yliluonnollista huolenpitoa. Varmasti siinä olivat myös korkeammat voimat mukana. Ajattelen myös niin, että tämä oli ovi, josta minun piti käydä läpi.

"Älkää taipuko siitä, mitä olette mieltä"

Jutun mukaan Ruotsala kehotti Kauniaisen tilaisuuden kuulijoita olemaan julkisuudessakin rohkeasti sitä, mitä he edustivat.

– Se ei tarkoita sitä, että teidän pitää unohtaa empatia, olla ilkeitä ja vastata samalla mitalla, vaan olkaa ystävällisiä älkääkä taipuko siitä, mitä olette mieltä ja osallistukaa aktiivisesti ja näkyvästi keskusteluun siellä, missä olette, Ruotsala sanoi.

Juttu löytyy kokonaisuuden tästä linkistä.

Aki Ruotsala valittiin kesällä 2018 Porin Jazzin toimitusjohtajaksi, mutta ei ehtinyt vielä aloittaa, kun hänet jo irtisanottiin vuodelta 2011 olleen ja julkisuuteen nostetun KD nuorten homoseksuaalisuutta kommentoivan julkilausuman vuoksi.

Ruotsala aloitti työt Kuortaneella joulukuussa. Hän asuu perheensä kanssa Seinäjoella.

Kommentoi
Luetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Pohjanmaan uutisetSuosituimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta