Itäinen ohikulkutie Seinäjoella saa lopullisen päällysteensä – Työt vaikuttavat liikenteen sujuvuuteen

Seinäjoen itäinen ohikulkutie saa lopullisen päällysteensä suunnitelmien mukaisesti tänä kesänä. Ohikulkutie otettiin käyttöön marraskuussa 2016.

Ohikulkutien asfaltointityöt alkavat maanantaina 21. toukokuuta. Työt aloitetaan Routakallion kohdilta ja etenevät kohti Rengonharjua. Päällystystyöt tehdään kahdessa vaiheessa.

Maanantaina alkava työ Routakalliolta Rengoharjulle tehdään viikkojen 21–24 aikana. Juhannuksen aikaan on lyhyt tauko. Työt jatkuvat uudelleen viikolla 26 Routakalliolta Nurmon suuntaan.

Koko päällystysurakan on tarkoitus valmistua heinäkuun loppuun mennessä.

Viimeisen päällystekerroksen toteuttaa Skanska Infra Oy sopimuksen mukaisesti.

Suurimmat tapahtumat turvassa

Asfaltointityön aikataulussa on pyritty huomioimaan kesätapahtumien myötä lisääntyvä liikenne. Sisääntuloväylät Seinäjoelle ovat auki kesätapahtumien aikaan.

Asfaltointitöiden vuoksi liikennettä joudutaan ajoittain pysäyttämään noin 12–15 minuutin ajaksi. Liikenne ohjataan päällystystyön kohdalla viereistä kaistaa pitkin työkohteen ohi.

Keskikaiteellisella tiellä on kaideaukkoja 500 metrin välein. Liikenne ohjataan 1+1 -kaistaisilla osuuksilla kaideaukosta toiselle ajoradalle työkohteen ohi noin 500–2 500 metrin matkalla. Eritasoliittymien ramppien liikenne joudutaan katkaisemaan hetkellisesti päällystystyön ollessa niiden kohdalla.

Erikoiskuljetukset on huomioitu

Liikennejärjestelyt vaihtelevat työn etenemisen mukaan. Liikenteenohjaajat huolehtivat liikennejärjestelyistä ja käytössä on myös liikennevalo-ohjausta ja kaistajärjestelyjä.

Ohikulkutiellä on voimassa nopeusrajoitus 80 kilometriä tunnissa. Työkohteissa nopeusrajoitus on 50 kilometriä tunnissa päällystettävällä osuudella ja työpisteen kohdalla 30 kilometriä tunnissa.

Työ tulee sisältämään jonkin verran myös kaidetöitä, jyrsintää ja päällystystä sekä uusien tiemerkintöjen maalausta.

Työ on liikkuvaa, joten liikennejärjestelyt muuttuvat päivittäin.

Seinäjoen itäinen ohikulkutie, valtatie 19, on erikoiskuljetusten reitti. Tämä on huomioitu töiden suunnittelussa ja liikennejärjestelyissä.

Kommentoi
Luetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Lisää maakunnasta