Halmesmäki aikoo keskittää alihankintapalvelut Vaskiluotoon – etsii uusia yhteistyökumppaneita tiloihin

VAASA

Yrjö Halmesmäki Oy:n tavoitteena on keskittää raskaan teollisuuden kaikki alihankintapalvelut Vaskiluotoon. Yhteistyöllä halutaan lisätä suomalaisen raskaan teollisuuden kilpailukykyä ja luoda uusia työpaikkoja alueelle.

Kun kansainväliset yritykset kilpailuttavat alihankkijoita, suomalainen vaihtoehto on ulkomaista kalliimpi, koska Suomessa kaikki alihankinnan palvelut on harvoin keskitetty yhteen paikkaan.

– Halmesmäen tytäryhtiöt tekevät muun muassa pintakäsittelyä ja kuljetusta. Emoyhtiö vuokraa raskaan teollisuuden toimitiloja ja varastotiloja. Kun saamme tiloihimme vielä koneistuksen, hitsauksen ja kokoonpanon, asiakas saa saman katon alta kaikki palvelut, kertoo Yrjö Halmesmäki Oy:n toimitusjohtaja ja toinen osakas Hannu Halmesmäki .

Keskittäminen tuo säästöjä ja helpottaa kommunikointia yritysten välillä. Tämä vähentää hänen mukaansa logistiikkakustannuksia ja yritysten on helppo reagoida yhdessä muuttuviin tilanteisiin jo valmistusvaiheessa.

– Vieressä oleva satama helpottaa myös vientiä ulkomaille. Vaikka kilpailemme ennen kaikkea laadulla, hinnat pitää saada sille tasolle, että raskasta teollisuutta saadaan takaisin Suomeen.

Yrjö Halmesmäki Oy:llä on Vaskiluodossa Teollisuuskadulla 4 000 neliömetrin tilat, joita vuokrataan asiakkaille. Hallissa pystytään käsittelemään maksimissaan jopa 300 tonnia painavia tuotteita. Vuosi sitten valmistunut rakennus on jo täynnä, joten Vaskiluodon alueelle suunnitellaan 4 000 neliömetrin laajennusta.

Lisäksi yritys on anomassa lisää vuokramaata kaupungilta nykyisen toimipisteen vierestä. Halmesmäellä on tilat myös Risössä sekä Vaskiluodon Moottorikadulla.

Yrjö Halmesmäki Oy:n osakkaat, sisarukset Hannu ja Seija Halmesmäki etsivät tiloihinsa yhteistyökumppaneiksi pitkään toimineita yrityksiä, joiden laatu vastaa kaasu-, öljy- ja energiateollisuuden vaatimustasoa.

– Olemme ajamassa asiaa siihen suuntaan, että raskasta teollisuutta kasvatetaan Vaskiluodossa. Tämän toteuttaminen alkaa heti, kun löydämme sopivat kumppanit. Yhteistyöllä olisi alueellisesti merkittävä työllistävä vaikutus.

Kommentoi
Luetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiSuosituimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää maakunnasta