Vain tasaisen varmaa elämää – ensimmäisessä jaksossa ei nähdä edes kyyneliä

Vain elämää

Yhdeksäs Vain elämää -kausi alkaa komeasti Lauri Ylösen päivällä.

Yhdeksi Suomen ulkomailla menestyneimmistä artisteista Ylönen ottaa kotimaisen tähtikaartin eli Ellinooran, Evelinan, Tuure Kilpeläisen, Anne Mattilan, Pyhimyksen ja Pepe Willbergin vastaan yllättävänkin nöyrästi ja jopa ujon oloisena.

Tänä syksynä ei nähdä samanlaista sekoilua kuin vuosi sitten, jolloin all star -kaudella ihmeteltiin eri toten Jari Sillanpään itkuherkkyyttä ja taukoamatonta puheenpulpatusta. Luvassa ei ole myöskään yhtä dramaattisia käänteitä kuin viime keväänä, kun Terhi Kokkonen poistettiin Espanjasta kesken kauden.

Kaukana siitä. Tämänkertainen tiimi vaikuttaa harvinaisen tervehenkiseltä ja kohteliaalta poppoolta. Kukaan ei puhu toisen päälle, vesimaljoja kilistellään silmät kirkkaina, eikä ensimmäisessä jaksossa tirauteta edes yhtään kyyneltä.

Valitettavasti se tarkoittanee samalla myös totuttua tylsempää ja tasaisempaa kautta. Ensivaikutelman perusteella porukan räväkin persoona on iskelmätähti Anne Mattila.

Onneksi musiikin ystäviä hemmotellaan jälleen hienoilla tulkinnoilla. Sehän formaatin pääidea kai kuitenkin yhä on.

Ensimmäisen jakson parhaat helmet on säästetty viimeisiksi. Ellinooran suomenkielinen tulkinta Ylöselle tärkeästä Funeral Songista nostaa kylmät väreet voimakkuudellaan ja sanomallaan.

Yhtään huonommaksi ei jää Pepe Willberg, joka yllättää muusikkoporukan In My Life -vedollaan. Jo 1960-luvulla Jormas-yhtyeessä rockia laulaneen konkarin ääni kantaa yhä korkealle ja kovaa kuin oopperatähdellä tai Queenin solistilla konsanaan, mikä saa nuoremman kaartin artistien kulmakarvat kohoamaan hämmästyksestä. ***

Nelonen perjantai 7.9. klo 20.00

Kommentoi
Suosituimmat kulttuuriuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat