Televisiossa keskiviikkona: Vuoden paras juttu valitaan – kertooko se elokuva-alan seksuaalisesta häirinnästä tai joukkuevoimistelun valmennuksesta?

Onko Vuoden juttu reportaasi joukkuevoimistelun kovasta valmennuskulttuurista, paljastus autojen vaarallisesta turvavyöviasta vai juttu, josta alkoi purkautua seksuaalinen häirintä elokuva- ja tv-alalla?

Suuret journalistipalkinnot jaetaan tänään suorassa lähetyksessä. Ehdokkaita on yhteensä 12 neljässä eri sarjassa.

Pilapiirtäjäkin ehdokkaana

Huippujournalismi voi löytyä sanoma- tai aikakauslehdestä, televisiosta, radiosta tai internetistä.

– Palkintoehdokkaat ovat tälläkin kertaa osoitus laadukkaasta journalismista, josta me kaikki saamme nauttia päivittäin, viikoittain tai kuukausittain. Ehdokkaiden kirjo oli myös kiitettävän laaja: sieltä löytyy muun muassa pakinoitsijaa ja pilapiirtäjää, kuvailee palkintolautakunnan puheenjohtaja, MTV-uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen.

– Palkintolautakunnan työ oli vaikeaa: eri sarjojen finalisteiksi oli jälleen ehdolla iso määrä juttuja, journalisteja, journalistisia tekoja ja kirjoja, jotka kaikki ansaitsisivat finaalipaikan.

Yleisön huomio hyvään journalismiin

Palkinto on alalla erittäin arvostettu.

– Uskoisin, että palkinto saa myös alan pohtimaan hyvää journalismia tavanomaistakin aktiivisemmin, Tomi Einonen sanoo.

– Gaala on myös hyvä paikka nostaa suuren yleisön tietoisuuteen sitä laadukasta työtä, jota suomalainen mediakenttä tarjoilee. Myös tämän takia tällaisella palkinnolla ja gaalalla on merkitystä.

Suuri Journalistipalkinto on jaettu Suomessa vuodesta 2001 lähtien. Voittoperusteena on merkittävä journalistinen teko edeltäneen vuoden aikana.

Suuri Journalistipalkinto -gaala, MTV3 klo 20.00

Kommentoi
Suosituimmat kulttuuriuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat kulttuuriuutiset