Takavuosien Linnake palaa ruutuihin Fort Boyard -nimisenä – luvassa tuttuakin tutumpaa leikkimistä ranskalaislinnassa

Fort Boyard Suomi

**

Kun on nähnyt yhden tv-seikkailusarjan, on nähnyt niistä jokaisen. Näitä ohjelmia alkaa olla kolmetoista tusinassa.

Siinä päällimmäiset ajatukset lauantaina alkavasta uudesta seikkailusarjasta Fort Boyard Suomi.

Yritys ohjelman tekijöillä on silti kova. Joukkueet leikkivät erinäisiä leikkejä, saavat avaimia ja yrittävät päästä finaaliin, jonka voittaja saa 15 000 euron palkinnon.

Mukana leikissä on kuusi kolmihenkistä joukkuetta, ja tapahtumapaikkana on Ranskan länsirannikolla sijaitseva linnake. Juontajina toimivat Joanna Kuvaja ja Ile Uusivuori.

Vaikka ohjelma on tuttuakin tutumpaa leikkimistä, on sillä hetkensä.

Kun kilpailija purkaa pettymystään epäonnistumisen jälkeen tai kokoaa itsensä pelon voittamiseksi, eihän sitä voi kuin katsoa tapittaa.

Kahden ensimmäisen jakson perusteella joukkueisiin on myös löydetty sopivan eriluonteisia kilpailijoita: jotkut kestävät pettymystä paremmin kuin toiset; jotkut jakavat tsemppihenkeä jopa vierasjoukkueen kilpailijoille paremmin kuin toiset.

Ajoittain ohjelmaa katsoessaan tulee miettineeksi, käyttäytyyköhän tuo ihminen oikeassakin elämässä noin huonosti, vai onko kyse vain käsikirjoituksen vaatimasta pahiksesta.

Aivan upouudesta sarjasta ei ole kyse, sillä Fort Boyard -sarjaa näytettiin Suomessa vuosikymmenen alussa kaksi tuotantokautta nimellä Linnake.

Tuolloin joukkueet lahjoittivat jakson voittopotin valitsemalleen hyväntekeväisyyskohteelle. Lauantaina alkavalla uudella tuotantokaudella hyväntekeväisyydestä ei enää valitettavasti puhuta mitään. MTV3 lauantai 25.8. klo 19.35

Virpi Tiainen
Lisää aiheesta

Kommentoi
Luetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi