Suosikkidraamassa kulisseissa pelataan härskiä peliä – mutta onnistuuko Korpelan kujanjuoksu kuvaamaan maaseudun elämää?

Korpelan kujanjuoksu

***

Korpelan kujanjuoksu veti ensimmäisen kauden alkajaisiksi miljoonayleisön. Nyt suositun maaseutudraaman kolmas kausi alkaa härskillä pelillä, jota tuntuvat kuvitteelliseessa Hangaslahden kunnassa käyvän liki kaikki, omaan pussiinsa tietenkin.

Maalla ei todellakaan ole mukavaa, vaan toistensa selän takana juonittelevat maalaiset tekevät kaikkensa omien, lyhytnäköistenkin etujensa toteuttamiseksi. Moraalilla saati ympäristöarvoilla ei tässä pelissä näytä olevan sijaa.

Autokorjaamoa pyörittävä Anssi Korpela (Esa Latva-Äijö) haaveilee luomumaatilasta ja yrittää kotiseudulleen palanneen Miisa Perttulan (Karoliina Vanne) kanssa ottaa selvää kuntaan suunnitteilla olevan kaivosyhtiön kaavoituskoukeroista. Sillon vastapelurit, kaivosta havittelevat kunnan nokkamiehet, pistävät isot pyörät pyörimään. Luontoarvojen puolustamisen on loputtava tai Korpelan korjaamoa uhkaa sulkeminen.

Kunnanisät eivät ole sarjan ainoita vehkeilijöitä. Kaikilla on kannettavanaan omat painolastinsa, jotka pienellä paikkakunnalla tiedetään kiusallisen tarkasti edellisiin sukupolviin asti.

Onko sarjan tarkoituksena näyttää, millaista on elämä maaseudulla nyky-Suomessa? Jos, niin silloin kuvaus uhkaa sortua kliseisiin sekä vanhanaikaiselta tuntuvaan luokkajakoon. Myös näytteleminen ja henkilöhahmot tuntuvat välillä hieman yliampuvilta.

Häivähdys kökköä kesäteatteria on tosiasia. TV1 sunnuntai 26.8. klo 21.05

Kommentoi
Suosituimmat kulttuuriuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat