Nelimarkka-museon Elina Alkio on valittu museojohtajaksi Raumalle

Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo Nelimarkka-museon vs. museotoimenjohtaja Elina Alkio siirtyy uusiin tehtäviin.

Elina Alkio (FM) on nimitetty Raumalla sijaitsevien Lönnströmin museoiden johtajaksi kesäkuun 10. päivä alkaen.

Alkio on toiminut tätä ennen myös muun muassa Nelimarkka-museon museolehtorina sekä Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutissa projektiassistenttina.

Elina Alkio seuraa tehtävässä Jenny Vallia, joka johti Lönnströmin museoita runsaan kuuden vuoden ajan.

– On suuri kunnia päästä työskentelemään valtakunnallisesti merkittävässä seinättömässä taidemuseossa ja tuottamaan korkeatasoisia nykytaiteen projekteja historiallista kotimuseota unohtamatta. Lönnströmin museot on ainutlaatuinen toimija, joka on löytänyt oman linjansa Suomen museokentässä. Johtajana haluan jatkaa tätä linjaa, mutta myös suunnata katseen tulevaisuuteen ja tehdä monitahoista yhteistyötä erilaisten toimijoiden kanssa niin Raumalla kuin laajemminkin, Alkio toteaa museon tiedotteessa.

Lönnströmin taidemuseo ja Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo on kahden museon kokonaisuus Raumalla. Lönnströmin taidemuseo, yksi Vuoden museo 2019 -finalisteista, on vuodesta 2016 lähtien toteuttanut nykytaiteen projekteja tiiviissä yhteistyössä taiteilijan tai taiteilijaryhmän kanssa.

Kotimuseo esittelee raumalaisen tehtailijapariskunnan edustuskotia ja taidekokoelmaa. Lönnströmin museoita ylläpitää Teresia ja Rafael Lönnströmin säätiö, jonka toiminnan tarkoituksena on kuvataiteen edistäminen.

Valintaperusteluissa korostuivat Alkion laaja-alainen kokemus museo- ja taidealalta.

– Säätiö odottaa innostuneesti Elina Alkion alkavaa toimintakautta ja hänen ajatuksiaan siitä, miten museotoimintaa ja monialaisia, eri yleisöjä puhuttelevia kokonaisuuksia tulisi kehittää. Museot saavat johtajakseen henkilön, joka tuntee nykytaidekenttää ja on perehtynyt myös kansainväliseen näyttely-, viestintä- ja suhdetyöhön, Teresia ja Rafael Lönnströmin säätiön hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja Teea Hyytiä toteaa.

KommentoiSuosituimmat kulttuuriuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat kulttuuriuutiset
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat