Näyttelijä Matti Suokonautio on kuollut

Näyttelijä Matti Suokonautio on kuollut. Hän menehtyi tiistaina nopeasti edenneeseen sairauteen 69-vuotiaana.

Suokonautio jäi eläkkeelle Seinäjoen kaupunginteatterista neljä vuotta sitten, tammikuussa 2015. Seinäjoen kaupunginteatterin pitkäaikaisimpiin näyttelijöihin kuulunut Suokonautio teki urallaan yli 150 roolia noin 3 500 näytöksessä.

Hänen jäähyväisnäytelmänsä Seinäjoen kaupunginteatterissa oli helmikuussa 2014 ensi-iltaan tullut puhedraama Kultalampi, jossa hän esitti kahdeksankymppistä Normania. Näyttelijä sai itse valita viimeisen pääroolinsa.

– Päädyin Kultalampeen, koska luopuminen on niin hienosti kirjoitettu näytelmän sisään. Yritän kuitenkin muistaa, että Kultalampi on teatteria, eläkkeelle jääminen on tosiasia. Omassa päässä niitä ei pidä sekoittaa, Suokonautio kertoi Ilkan ja Pohjalaisen haastattelussa neljä vuotta sitten.

– Se (näyttelijäntyö) on vähän kuin salapoliisin hommaa: tutkitaan ihmisenä olemisen eri puolia ja esitetään jokin tulkinta aiheesta, Suokonautio pohti työtään.

Lehtimäeltä kotoisin ollut Suokonautio aloitti Seinäjoen kaupunginteatterin näyttelijänä vuonna 1979. Ensimmäinen rooli oli näytelmässä Herra Hoputin. Seinäjoen lisäksi hän näytteli Kokkolassa ja Jyväskylässä.

Suokonaution tunnetuimpiin rooleihin lukeutuu muun muassa herännäisjohtaja Paavo Ruotsalaisen rooli näytelmässä Viimeiset kiusaukset vuonna 1992.

Kommentoi
Suosituimmat kulttuuriuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat kulttuuriuutiset