Monty Python -musikaalin kuningas Arthurina nähdään mies Dallapé-orkesterin keulalta

Heinäkuussa Seinäjoella ensi-iltansa saavan Monty Python -musikaalin kuningas Arthurin roolin näyttelijä on julkistettu.

Kuningas Arthuria esittää tenori Juha Hostikka, joka on johtanut pian vuosikymmenen ajan Dallapé-orkesteria. Ensi vuonna 95 vuotta täyttävä Dallapé on Euroopan vanhin viihdeorkesteri.

Hostikka on opiskellut laulua Sibelius-Akatemiassa ja laulanut muun muassa Kansallisoopperassa ja useissa kotimaisissa kantaesityksissä. Hänen ensimmäinen teatteriroolinsa oli 20 vuotta sitten Helsingin kaupunginteatterin Les Misérables -näytelmässä. Hostikka on nähty myös Turun kaupunginteatterin sekä Linnateatterin näyttämöillä.

Seinäjoen kaupunginteatterin Spamalot perustuu Monty Pythonin Hullu maailma ( The Holy Grail ) -elokuvaan. Alkuperäisen käsikirjoituksen on tehnyt Monty Python -ryhmän jäsen Eric Idle.

Parodiamusikaali Spamalot on Hostikan ensimmäinen kesäteatterirooli.

– Hauskuutta ei saa koskaan näytellä, koomisuus tulee tässä muuta kautta, juuri siitä tosissaan olosta. Sehän pelkästään on jo farssi, kun meikäläinen tanssii, Hostikka toteaa tiedotteessa.

Spamalot saa Suomen kantaesityksensä 6. heinäkuuta Törnävän kesäteatterissa. Musikaalin ohjaa Mika Eirtovaara.

Kommentoi
Suosituimmat kulttuuriuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat kulttuuriuutiset