Jännän näköisiä vehkeilijöitä todelliseen FBI:n operaatioon perustuvassa rikosdraamassa

American Hustle

David O. Russellin rikosdraamasta saa hyviä kuvia. Laatunäyttelijöissä rönsyävät 1970-luvun lopun anteliaat ja karvaiset tyyliseikat. Yhtä vinhaa seurattavaa ei itse elokuva olekaan. Tositarina FBI:n erikoisesta operaatiosta lipsuu itseriittoisen kikkailun sekaan. Christian Bale ja Amy Adams ovat huijareita, jotka agentti Bradley Cooper pakottaa avukseen. Jennifer Lawrence touhuaa vilunkimiehen vaimona. (USA 2013)

Nelonen maanantai 10.9. klo 21.00

Inside Man

Spike Lee ohjasi viimeksi Jasper Pääkköstä ja John David Washingtonia Blakkklansmanissa. Tämän ryöstöjännärin pääroolissa oli jälkimmäisen isä Denzel Washington. Hän esittää rikostutkijaa, jolle tulee tiivis työrupeama, kun naamioituneet ryöstäjät virittävät panttivankitilanteen manhattanilaisessa pankissa. Rasismin teemaa vain hipaistaan, mutta koplan johtaja Clive Owen pakottaa pintaan vallan ja rahan ristiriidat. (USA 2006)

TV5 maanantai 10.9. klo 21.00

New Police Story

Jackie Chan on yli 150 elokuvan mies ja sikälikin harvinainen tapaus, että on onnistunut menestyksekkäästi yhdistämään akrobaattisen toiminnan ja komiikan. Isommat hupailut jäävät Benny Chanin ohjaamassa toimintajännärissä väliin, mutta tilaisuuden tullen viisikymppinen tähti livauttaa huumoria ja itseironiaa lähitaistelun lomaan. Ylimielistä naamiokonnajoukkoa jahdatessa ei niistä tilaisuuksista pulaa olekaan. (Hongkong 2004)

Hero maanatai 10.9. klo 21.00

Lisää aiheesta

Kommentoi
Suosituimmat kulttuuriuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat