Docventures keskusteluttaa jälleen: ratkaiseeko tennisottelu tasa-arvon?

Docventures: Battle of the Sexes.

Riku Rantalan ja Tuomas Tunna Milonoffin vetämien Docventures-iltojen kuudes tuotantokausi käynnistyy tasa-arvoa käsittelevällä elokuvalla Battle of the Sexes.

Ennen elokuvaa (kello 21.06) Riku ja Tunna esittelevät asiantuntijavieraat. Dokumenttielokuvan jälkeen keskustellaan suorassa lähetyksessä tasa-arvon nykytilasta ja tulevaisuudesta. Docventures Talks Show alkaa kello 22.34.

Battle of The Sexes kuvaa pääasiassa tennismaailmaa 1970-luvulla. Vuonna 1973 pelattiin Yhdysvalloissa Houstonissa tennisottelu Billie Jean Kingin ja Bobby Riggsin välillä. Se oli ikään kuin taistelu naisten ja miesten välillä. Tasa-arvorintamalla tapahtui tuolloin paljon urheilumaailman ulkopuolellakin.

1970-luvulla Bobby Riggs haukkui naisia ja uhosi päihittävänsä tenniksessä kenet tahansa naispelaajan.

Elokuva on hyvä valinta Docventuresiin, sillä se herättää ajatuksia. Tennistä näytetään kuitenkin turhan pitkästi, tästä kärsivät etenkin katsojat, jotka eivät ole kiinnostuneita pelistä.

Yhdeksän naista tenniksen tasa-arvon puolesta

Billie Jean Kingin tarina ja hänen toimintansa tasa-arvon edistämiseksi tenniksessä on kiinnostavaa. Hän perusti kahdeksan muun pelaajan kanssa naisille oman ammattilaiskiertueen. Hän vaati samoja palkkioita sekä miehille että naisille.

Kingin lisäksi mukana olivat Rosemary Casals, Nancy Richey, Peaches Bartkowicz, Kristy Pigeon, Valerie Ziegenfuss, Julie Heldman, Kerry Melville Reid ja Judy Tegart Dalton.

Onneksi Jonathan Daytonin ja Valeire Farisin ohjaama dokumentti näyttää myös sen, etteivät ihmiset olleet yksimielisiä. Usein menneisyys esitetään yhden totuuden aikana, vaikka sellaista ei ole luultavasti koskaan ollut.

TV2 tiistai 11.9. klo 21.15

Kommentoi
Suosituimmat kulttuuriuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat kulttuuriuutiset
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat