Bond jaksaa yhä viihdyttää, eikä nostalgiaa vältellä

007 Spectre

Skyfall-elokuvan seuraaja ei nouse vastaaviin korkeuksiin tai poraudu samoihin syvyyksiin, vaikka Sam Mendes ohjaajana jatkoikin. Pykälää kepeämmässä agenttiseikkailussa James Bond kohtaa jo Sean Conneryn päiviltä tutun rikollisorganisaation, eikä nostalgiaa vältellä. Mikään ei yllätä, mutta viihdearvot ovat kohdallaan. Kuva kulkee ja Daniel Craig on niin sanottu äijä edelleen. Pomo M:n roolin peri Ralph Fiennes. (Britannia 2015)

Nelonen sunnuntai 9.9. klo 21.00

Tyttö ja helmikorvakoru

Surullisen suuret määrät lahjakkuutta ja nerokkuutta on historian mittaan jäänyt toteutumatta, kun ihmiskunnasta on sivuutettu puolet. Tarkoitan naisia. Tracy Chevalierin romaaniin pohjautuvassa elokuvassa alankomaalainen maalarimestari Vermeer huomaa niitä enteitä nuoressa palvelustytössään. Scarlett Johanssonin ja Colin Firthin rooleista huokuu kaipaus toiseen aikaan, jolloin moni asia voisi olla toisin. (Britannia 2003)

Hero sunnuntai 9.9. klo 11.55

Jos rakastat

Ministerin tytär ja maahanmuuttajaperheen poika rakastuvat. Näinkin voi tämän päivän Suomessa käydä. Ainakin, jos ollaan Neil Hardwickin ohjaamassa musikaalissa. Se on kieltämättä varovainen, mutta sympaattinen yritys kotimaisittain harvinaisessa lajissa. Elli Vallinojan ja Chike Ohanwen kesäisiä hetkiä säestävät uusina tulkintoina Lasten mehuhetki, Ei, Hän, Heilutaan ja moni muu Suomi-popin kestosuosikki. (Suomi 2010)

TV2 sunnuntai 9.9. klo 12.45

Pekka Eronen

Kommentoi
Luetuimmat Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi