Anton Ylikallio johtaa Vaasan oopperakuoroa

Vaasan oopperakuoroa ylläpitävä Vaasan Ooppera – Vasa Opera Alueooppera ry on kokouksessaan valinnut oopperakuoron uudeksi johtajaksi musiikin maisteri Anton Ylikallion.

Oopperakuoron johtajan paikka avautui, kun kuoron pitkäaikainen johtaja Annika Wester päätti keskittyä Vaasan oopperasäätiön tehtävien hoitamiseen.

Vaasasta kotoisin oleva Ylikallio on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2015 ja opiskellut pianonsoittoa sitä ennen Jyväskylän ammattikorkeakoulussa sekä Kuula-opistossa. Syksystä 2014 lähtien Ylikallio on toiminut Kuula-opiston pianonsoiton opettajana.

Christine Bengtssonin, Carlos Turriagon ja Erik T Tawaststjernan johdolla opiskellut Ylikallio kilpaili opiskeluaikoinaan ahkerasti. Hän on saavuttanut muun muassa Oulun valtakunnallisen Leevi Madetoja -pianokilpailun 1. sijan (2009), finaalipaikan Jyväskylän Ilmari Hannikainen -pianokilpailussa (2010), 3. sijan Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailussa Savonlinnassa (2010) sekä semifinaalipaikan kansainvälisessä Ciurlionis -pianokilpailussa Vilnassa (2011).

– Olen innoissani tästä mahdollisuudesta päästä johtamaan oopperakuoroa, jolla on pitkät perinteet. Suuri yleisö tuntee kuoron lähinnä oopperateoksista, mutta kuoro taipuu myös moneen muuhun. Siitä annamme ensimmäisen näytteen Kansallisena veteraanipäivänä 27.4. Vaasan kirkossa pidettävässä suomalaisen musiikin konsertissa, Ylikallio hehkuttaa.

Ylikallio on aiemmin toiminut oopperakuoron harjoituspianistina ja valmentanut kuoroa esimerkiksi tammikuussa esitettyyn Candide-oopperaan. Uusi kuorojohtaja ja kuorolaiset tuntevat toisensa siis jo ennestään.

– Samalla, kun kiitämme Annikaa pitkästä ja hyvin tehdystä työstä, olemme erittäin iloisia voidessamme antaa kuoron ohjat innostuneen Antonin vastuulle. Uskomme, että Antonin hyvissä ja osaavissa käsissä kuoro saa jälleen uutta virtaa musiikin tekemiseen, toteaa oopperayhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Juha Silander.

Kommentoi
Luetuimmat kulttuuri -uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat kulttuuriuutiset

  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat