Anja Snellman, Anna Kortelainen, Susanna Alakoski... Maaliskuisen Vaasa LittFestin kärkenä kova naiskirjailijoiden joukko

Vaasa LittFest kirjallisuusfestivaalit järjestetään tänä vuonna 14.–17. maaliskuuta.

Vuoden kirjailijavieraita ovat mm. Anja Snellman, Anna Kortelainen, Lars Sund, Taina Latvala, Susanna Alakoski, Karin Erlandsson, Peter Sandström Mats Söderlund, Riina Katajavuori ja Katja Kettu.

Heistä Susanna Alakoski ja Mats Söderlund ovat ruotsalaisia kirjailijoita, joilla on vankka lukijakunta Suomessa. Susanna Alakosken syksyllä ilmestyvästä romaanista tehdään myös tuoreeltaan näytelmä Wasa Teateriin.

Anja Snellman on pitkän linjan kirjailija, jonka läpimurtoteos oli Sonja O. kävi täällä. Hän oli vuosina 2007–2009 Vasa Littfestin taiteellinen johtaja. Snellmanin viimeisin julkaistu romaani oli Kaikkein toiveiden kylä (vuonna 2018).

Anna Kortelainen on filosofian tohtori, joka on kirjoittanut muun muassa kirjallisuuden ja taiteen vahvoista naishahmoista, kuten L. Onervasta ja Sara Hildénistä.

Teemana moniulotteinen ääni

Tämän vuoden teemana on Ääni. Tapahtuman verkkosivuilla kerrotaan teemasta seuraavaa:

Kirjoittamalla voi saada erilaisia ääniä kuuluviin, kirjoittajan oma ääni, kertojan ääni, ryhmän ääni, sorrettujen ääni, naisten ääni… Miten ja minkälaiset äänet kuuluvat pohjoismaisessa kirjallisuudessa? Ääni, lukeminen, on myös tekstin konkreettinen, joskin epäkonkreettinen, esitysmuoto - luemme lapsille, lausumme runoja, luemme uutisia, laulamme lauluja. Millaista voimaa ääneen lausutussa sanassa on? Ääni, puhe, kieli, kirjoitus, ovat kulttuurin ja sivilisaatioiden pohja. Teema toimii näin yhteisenä avaimena erilaisiin näkökulmiin, joita monipuoliset vieraat tuovat LittFestiin.

Vaasa LittFest järjestettiin ensimmäisen kerran marraskuussa 2001. Taiteellisesta johtajuudesta vastaa tänä vuonna kaupunginkirjaston oma työryhmä.

Kommentoi
Suosituimmat kulttuuriuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat