"Velka vähenee 2  000 euroa laukauksesta polveen" – kahdelle jengiläiselle vankeutta törkeästä kiristysyrityksestä

HELSINKI

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut United Brotherhood -rikollisjärjestöön ja sen alajengiin Bad Unioniin kuuluvat miehet vankeusrangaistuksiin muun muassa törkeän kiristyksen yrityksestä.

Miehet yrittivät kiristää uhrilta rahaa, koska tämä oli puhunut poliisille toisessa rikostutkinnassa. Häntä uhattiin oikeuden mukaan muun muassa polviin ampumisella ja perheenjäsenten päiden irrottamisella. Kiristetyllä on myös pieni lapsi.

Albaniassa viranomaisia pakoillut United Brotherhood -jengiläinen soitti viime tammikuussa uhrille ja vaati tältä yhteensä 6  000 euron "sakkoa" poliisille puhumisesta huumausainerikostutkinnassa. Uhrille ilmoitettiin, että kaksi kaveria hakee hänet. Päiviä myöhemmin hän sai tekstiviestin Bad Unioniin kuuluvalta mieheltä. Viestissä mies pyysi tapaamista, jonka aiheena oli velan periminen uhrilta.

Uhri suostui tapaamiseen Helsingin Herttoniemessä sijaitsevalla huoltoasemalla. Hän halusi kertomansa mukaan selvittää velan olevan perusteeton.

Paikalle tuli Bad Union -mies toisen miehen kanssa, ja uhri houkuteltiin autoon. Liikkuvasta ja lukitusta autosta otettiin yhteys United Brotherhood -mieheen, joka ilmoitti puhelimitse, että velasta täytyy maksaa välittömästi 3  000 euroa ja velasta saattoi vähentää 2  000 euroa laukauksesta polveen. Aikaa annettiin kolme tuntia.

Poliisi pysäytti auton

United Brothehood -jengiläinen käskytti lisäksi puhelimitse alajengiläistä ampumaan uhria selkään, jos uhri yrittäisi karata autosta. Uhri koki tilanteen uhkaavana ja ilmoitti suostuvansa maksamaan. He ajelivat Itä-Helsingissä muun muassa tapaamassa uhrin ystävää rahan hankkimiseksi.

Tapahtumat kestivät kaikkiaan kaksi tuntia, kunnes poliisi pysäytti auton ja törkeä kiristys jäi yritykseksi. Oikeus katsoi, että autossa ollut kolmas mies ei osallistunut uhkailuun vaan pikemminkin kielsi Bad Union -miestä pahoinpitelemästä uhria.

Bad Unioniin kuuluva sai vuoden ja kolme kuukautta ehdollista vankeutta ja United Brotherhoodiin kuuluva mies tuomittiin vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeuteen hänen aikaisemman rikollisuutensa takia.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat