Vaasan Kirkkopuistikon pyöräteille investointitukea

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom sekä liikennevirasto Väylä ovat myöntäneet 15 kunnalle avustusta vuoden 2018 kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmasta. Ohjelman avulla tuetaan olosuhteiden parantamista kaupunkien ja kuntien katuverkolla.

Investointiohjelman aloituksessa tukea oli jaossa yhteensä 3,5 miljoonaa euroa, ja hakemuksia saatiin 67. Yksi tuensaajista on Vaasan kaupunki, joka haki investointitukea Kirkkopuistikon yksisuuntaisille pyöräteille.

Tukea saaneista 15 kunnasta 14 on mukana Pyöräilykuntien verkostossa, jolla on yhteensä jo sata jäsenkuntaa Suomessa.

Investointituella voidaan vauhdittaa hankkeita, jotka tekevät pyöräilystä kilpailukykyisen vaihtoehdon arjen matkoilla. Hankkeet toteutetaan kunnissa vuoden 2020 loppuun mennessä.

Traficomin kestävän liikkumisen asiantuntijan Tytti Viinikaisen mukaan hankkeissa pyritään tarjoamaan käyttäjille erittäin laadukasta kävelyn ja pyöräilyn infrastruktuuria.

– Valituissa hankkeissa korostuvat muun muassa pyöräilyn laatukäytävät eli niin sanotut baanat, joiden kehittäminen on eri puolilla Suomea ajankohtaista. Myös yksisuuntaiset pyörätiet ja pyöräkaistat kaupunkien keskustoissa nousivat hankkeissa esiin. Hakemuksissa näkyi myös katutilan uudelleen jako, jossa kävelylle ja pyöräilylle halutaan varata yhä enemmän tilaa katualueelta.

Kommentoi
Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi