Vaasalaismies äimistyi uskomatonta näkyä hiihtoladulla – "Mitä urakoitsija on miettinyt?"

Vaasalaismies hämmästyi huomatessaan, että suosittu hiihtolatu on hiekoitettu ainakin kilometrin kahden pätkältä.

Vaasalainen Miika Häkkinen pyöräili Ristinummella perjantaina. Reitille osui myös Ämmänmäen hiihtolatu, jossa hän on käynyt talvisin hiihtämässä. Hämmennyksekseen hän huomasi, että hiihtoreitti on hiekoitettu.

– En ollut uskoa silmiäni. Piti toisenkin kerran katsoa, että onko reitti todella hiekoittamalla hiekoitettu, Häkkinen kummastelee.

– Lunta on niin vähän, että varsinaista latu-uraa ei ole. Koko kierroksen olisi kuitenkin päässyt suksilla, ennen kuin sinne levitettiin soraa, hän jatkaa.

Hiihtoreitin hiekoittaminen tuntui niin erikoiselta, että Häkkinen kävi vielä uudenvuodenaattona katsomassa, kuinka pitkältä matkalta reitti on hiekoitettu.

– Ajoin koko ladun ympäri ja totesin, että ainakin kilometrin pätkällä on soraa, ehkä jopa kahden, ja hiekoitetun osuuden alkaminen näkyy selvästi.

Häkkisen mielestä kyseisen latureitin hiekoittaminen on erikoinen tempaus, sillä Ämmänmäki on todella suosittu ja yhteydessä Pilvilammen latuverkostoon.

– En tiedä, mitä tässä on ajateltu, koiranulkoiluttajia, kävelijöitä vai mitä?

Tieto hiekoitetusta hiihtoreitistä kantautui heti maanantaiaamuna myös Vaasan kaupungin kunnossapitomestarin korviin. Katujen kunnossapitotöistä vastaava Jori Löfbacka hämmästelee itsekin asiaa.

– En tiedä miksi reitti on hiekoitettu. Se ei todellakaan kuulu hiekoitusohjelmaan. En tiedä, mitä kyseisen alueen hiekoitusta hoitava urakoitsija on miettinyt. Aion olla häneen vielä tänään yhteydessä. Tästä lähtee tietenkin reklamaatio, Löfbacka toteaa.

MARIKA EIKKULA

Lisää aiheesta

Kommentoi

Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi