Etelän säässä ei ole viikonloppuna kehumista: vettä, räntää ja liukkautta

HELSINKI

Viikonlopun sää on ainakin Etelä-Suomessa otollinen talvimasennukseen: luvassa on vettä, räntää ja liukkautta. Alkuviikosta sen sijaan voidaan päästä etelässäkin pikku pakkaselle ainakin hetkeksi.

–  Me olemme tällä hetkellä sellaisella reitillä, että tästä pyyhkäisee jatkuvasti yli matalapaineita koilliseen, ja ne tuovat samalla mukanaan lauhaa ilmaa. Tässä etelä- ja lounaisrannikolla sateet tulevat aika vetisinä, vaikka vähän voi olla räntääkin seassa tulevien parin vuorokauden aikana, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Oskari Rockas.

Perjantai-iltana sadealue oli liikkeellä Kokkola–Mikkeli-linjan pohjoispuolella, mistä se yön aikana väistyy koilliseen ja hiipuu. Myös etelän sadekuurot hiipuvat, mutta vain tilapäisesti.

–  Aamuyön tunteina lounaisrannikolle rantautuu uusia sateita, jotka tuosta aamun aikana alkavat levitä koilliseen päin. Sateet tulevat aika vetisinä tässä etelä- ja lounaisrannikolla, vähän voi olla räntää seassa tuossa seuraavan parin vuorokauden sisällä. Aika lailla vetistä olomuotoa kumminkin, Rockas jatkaa.

Rockasin mukaan pientä kylmenemistä on ehkä luvassa maanantaina tai tiistaina.

– Pikkupakkaselle voidaan päästä Etelä- ja Keski-Suomessa. Pitkistä ennusteista täytyy kuitenkin sanoa, että tiistain jälkeen sää on aikamoinen mysteeri: vähän kaikkea on ennusteissa tarjolla lämpötilojen suhteen. Eli loppuviikkoon en uskalla oikein vielä mitään luvata.

Kumisaappaissa ulkona lätisytteleville jalankulkijoille Rockasilla on tarjolla hyvä neuvo.

–  Kannattaa olla aika varovainen: aika liukasta on paikka paikoin.

STT

STT

Kommentoi
Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat