Pohjan murhaepäilty toisti salaliittoteoriansa oikeudessa – ”Sain Roomassa selville Jeesuksen todellisen henkilöllisyyden”

Pohjan palon epäiltyä, 51-vuotiasta yhdysvaltalaismiestä, kuultiin tänään ensimmäistä kertaa murhaoikeudenkäynnissä. Samoihin vaatteisiin kuin maanantaina pukeutunut epäilty käyttäytyi oikeussalissa yhtä eleettömästi ja rauhallisesti kuin aiemminkin. Tulkin välityksellä kommunikoinut epäilty puhui itse hitaasti ja hiljaisella äänellä, vastaten pääasiassa lyhyillä lauseilla.

Aamulla ennen tulipaloa epäilty kertoi pelanneensa poikansa kanssa jalkapalloa ulkona. Ennen pelaamista hän kertoi täyttäneensä ruohonleikkurin bensiinillä, tarkoituksenaan leikata nurmikko. Kyseistä bensiinikanisteria on syyttäjän mukaan käytetty palon sytyttämisessä.

– Kun tulimme sisälle, siellä oli yhtäkkiä tulipalo. Liekkejä oli joka paikassa. Menimme pojan kanssa ulos terassin ovesta. Tytön piti olla nukkumassa ulkona vaunuissa, mutta hän ei ollutkaan siellä, epäilty sanoi.

Epäilty kertoi palanneensa sisälle, eikä huomannut poikansa seuraavan perässä. Hänen mukaansa hän ei pystynyt kunnolla etsimään vaimoaan ja tytärtään, koska joutui pelastamaan poikansa palavasta talosta. Epäilty kertoi saamiensa vammojen syntyneen vasta toisella kerralla.

Epäilty kiistää poikansa todistuksen

– En tiedä, mikä palon aiheutti. Oletan, että sytyttäminen liittyy jotenkin työhöni. Kun olin Roomassa, sain selville Jeesuksen todellisen henkilöllisyyden. Silloin palon aikaan aioimme julkaista Raamatun kirjoja uudella koodausmenetelmällämme, epäilty kertoo vahvimmasta olettamuksestaan.

Kysymykseen perheongelmista epäilty vastasi kieltävästi. Tiedusteltaessa hän kuvaili itseään perheenisänä rakastavaksi.

Väitteet uhriin kohdistuneista pahoinpitelyistä epäilty totesi valheellisiksi. Välit avovaimon kanssa ennen tuhoisaa tulipaloa olivat epäillyn mukaan tavanomaiset.

– Hän on intohimoinen ja erittäin kiinnostunut patenteista. Suurimman osan ajasta puhuimme työstä, epäilty kertoi puhuen uhrista preesensissä.

Poikansa todistuksen epäilty kiisti sepitettynä. Hän kuvailee poikaansa erittäin älykkääksi ja suloiseksi.

– Jonkun on täytynyt valmentaa häntä ja kertoa hänelle, mitä sanoa.

Lisää aiheesta

Kommentoi
Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat