Merkel ja Sipilä kiittelivät Suomen ja Saksan yhteistyötä, brexitissä pyrittävä tuloksiin vielä tänä vuonna

HELSINKI

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja Saksan liittokansleri Angela Merkel käsittelivät tapaamisessaan muun muassa maiden välistä yhteistyötä ja brexitiä.

Sipilän mukaan molemmat totesivat, että brexitissä pitää pyrkiä tuloksiin tämän vuoden puolella.

–  Teemme työtä sen eteen, että saisimme hoidettua sen hyvällä tavalla niin, että meillä olisi myös jatkossa tiiviit yhteydet Britanniaan, Merkel puolestaan sanoi.

Merkelin mukaan keskustelu koski myös esimerkiksi pankkiunionia ja yhteistä riskien vähentämistä, josta Saksa ja Suomi ovat samaa mieltä.

Yhteistyön kehittämisessä Merkel korosti olevan tärkeää, että maat ovat taloudellisesti vahvoja.

–  Suomi on viime vuonna pystynyt osoittamaan sen, että talous kasvaa ja se hyödyttää ihmisiä. Yhä useammat ihmiset saavat työtä. Saksassakin tilanne on hyvä, mutta tiedämme, että Amerikassa ja Aasiassa tehdään paljon innovaatioita ja näin ollen Suomen ja Saksan täytyy korostaa myöskin innovaatioita Euroopan unionissa.

Merkel kiinnitti lisäksi huomiota Suomen ja Saksan kahdenväliseen yhteistyöhön.

–  Keskustelimme tänään myös tekoälystä ja hallinnon digitalisoimisesta ja siitä, voisimmeko ehkä vielä tällä alalla tiivistää yhteistyötä.

Sipilä korosti, että Suomella ja Saksalla on pitkät ja tiiviit suhteet. Lisäksi maat ovat EU:ssa samoilla linjoilla hyvin monissa kysymyksissä.

–  Meille molemmille on tärkeää eurooppalainen yhtenäisyys. Perusarvot ovat kaiken toimintamme pohjana, Sipilä sanoi.

STT

STT

Kommentoi
Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat kotimaan uutiset

  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat