Lapsen hyväksikäytöstä tuomitun ps-ehdokkaan taustalla lukuisia sakkotuomioita

Eteläpohjalaisella paikkakunnalla kuntavaaliehdokkaana oleva mies on tuomittu viimeisen 12 vuoden aikana viisi eri kertaa rikoksista käräjäoikeudessa.

Perussuomalaisten ehdokkaana olevan 55-vuotiaan miehen rikostaustasta kerrottiin eilen.

Tuomioista ankarin on viime kesänä annettu tuomio lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tuomio on viisi kuukautta ehdollista vankeutta. Lisäksi tuomittu tuomittiin maksamaan uhrille korvauksia 3 000 euroa. Tekoaika on ollut kaksi vuotta kesän 2011 ja kesän 2013 välillä.

Juttu on salainen ja siitä on annettu vain julkinen tuomiolauselma.

Tuomittu on koeajalla tämän vuoden loppuun saakka. Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden tuomiosta ei valitettu eteenpäin.

Ehdokas on yleisesti ottaen aina myöntänyt kokonaan tai ainakin osin syytteet, joihin hän on vastannut.

Joulukuussa 2005 hän kuitenkin sai tuomion petoksesta, vaikka kiisti syytteen. Käräjäoikeus totesi henkilön antaneen vääriä tietoja saadakseen asumistukea Kelalta vuosien 2002 ja 2004 välisenä aikana. Syyte meni läpi ja nykyinen ehdokas sai 35 päiväsakon tuomion.

Kesäkuussa 2007 ehdokas sai tuomion törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Käräjäoikeus antoi tuomion kirjallisessa menettelyssä. Ehdokas myönsi teon ja sai 50 päiväsakon rangaistuksen.

Syyskuussa 2011 ehdokasta syytettiin viidestä pahoinpitelystä jotka sijoittuvat aikavälille elokuu 2007 – marraskuu 2009.

Ehdokas myönsi pahoinpitelyistä kaksi syytteen mukaisesti. Kolmessa muussa kohdassa hän myönsi teonkuvauksesta vain osan.

Oikeus piti uskottavana syytetyn kertomuksia, mutta katsoi tämän kuitenkin syyllistyneen kaikissa viidessä kohdassa pahoinpitelyyn. Uhreina olivat ehdokkaan lapset ja vaimo.

Tuomioksi tuli 60 päiväsakkoa. Lisäksi tuomittu määrättiin maksamaan neljälle uhrilleen korvauksia yhteensä 700 euroa. Tuomiosta ei valitettu.

Joulukuussa 2014 ehdokas sai tuomion kolmesta rikoksesta kokonaisuudessa, jossa hän oli sivuosassa.

Käräjillä käsiteltiin muun muassa lukuisia pahoinpitelyjä, joista osassa ehdokas oli uhrina. Häntä kuitenkin myös syytettiin kolmesta alkukesästä ja alkusyksystä tehdystä rikoksesta, jotka hän myönsi. Näistä käräjäoikeuden mukaan painavin oli kulkuneuvon luovuttaminen juopuneelle. Tähän liittyen ehdokkaan syyksi luettiin myös ajokorttirikkomus.

Lisäksi hänen katsottiin syyllistyneen toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapitoon. Ehdokas myönsi pitäneensä hallussaan yleisellä paikalla pamppua toukokuun lopussa ja kesäkuun alussa 2014. Ehdokas sai 35 päiväsakkoa ja menetti pamppunsa.

Toimitus ei julkaise ehdokkaan nimeä uhrien suojelemiseksi.

Lisää aiheesta

Kommentoi
Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat