Jopa 40  000 ollut ilman sähköä – syysmyräkkä etenee kohti itää

HELSINKI

Syysmyrskyn aiheuttamat laajat sähkökatkot piinaavat eri puolilla Suomea. Yöllä pahimmillaan jopa 40  000 kotitaloutta oli ilman sähköä.

Satakunnassa Porissa jopa yli 25  000 taloutta oli puolenyön jälkeen sähköttä.

Puoli seitsemän aikoihin aamulla ilman sähköä oli noin 13  000 taloutta ympäri Suomea.

Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan muun muassa Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa ja Etelä-Savossa tuhansia on ollut vailla sähköä.

Tieliikennekeskuksen mukaan myrsky ei ole aiheuttanut suuria vaurioita yön aikana maanteillä. Myöskään rataliikennekeskus tai VR ei ole tiedottanut myrskyn aiheuttamista tuhoista tai viivästyksistä junaliikenteessä.

Sen sijaan pelastuslaitoksilla on ollut lukuisia pienempiä vahingontorjuntatehtäviä. Pelastuslaitokset ovatkin varoittaneet sähkökatkosten sumasta, kun tuuli saattaa kaataa puita sähkölinjoille.

Sekä maalla että merellä tuulee kovaa

Lännestä eilen alkanut syysmyrsky etenee tänään kohti itää. Ilmatieteen laitos on antanut varoituksia koko maahan.

Kovan tuulen varoitus on annettu koko eteläiseen ja keskiseen Suomeen aina Pohjois-Pohjanmaata ja Kainuuta myöten. Lounaistuuli voi puhaltaa monin paikoin jopa 20 metriä sekunnissa. Pohjois-Lapissa varoitetaan voimakkaasta koillistuulesta.

Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa ajokeli voi olla jopa erittäin huono räntä- tai lumisateiden takia.

Merialueilla Pohjois-Itämeren länsi- ja itäosassa, Suomenlahden länsi- ja itäosassa sekä Perämeren pohjoisosassa on voimassa aallokko- ja tuulivaroituksia.

Foreca tviittasi eilen illalla, että Pohjanmaan Kaskisten Sälgrundilla oli mitattu 10 minuutin keskituulen nopeudeksi enimmillään 26,7 metriä sekunnissa. Sälgrundin korkein puuskalukema oli peräti 33,8 metriä sekunnissa.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat