Korkeasaaren karhut heräsivät jo talviuniltaan

HELSINKI

Korkeasaaren karhut ovat havahtuneet talviuniltaan poikkeuksellisen aikaisin. Yleensä karhut ovat heränneet talviuniltaan vasta helmi-maaliskuun vaihteessa, kertoo helsinkiläinen eläintarha nettisivuillaan.

18- ja 13-vuotiaiden naaraskarhujen ulkotarha kunnostettiin heräämisen takia pikaisesti. Karhut kuitenkin syövät vielä kevyesti, eivätkä jaksa viettää koko päivää jalkeilla. Niiden ruokavalioon kuuluu parhaillaan vihanneksia, salaattia ja hedelmiä. Yönsä ja päiväleponsa karhut viettävät sisällä.

Syksyn puolelle karhut kömpivät talviunilleen muutamia viikkoja tavanomaista myöhemmin eli vasta marraskuun lopulla, joten niiden talvilepo jäi kokonaisuudessaan keskimääräistä lyhyemmäksi, eläintarha kertoo.

Suomessa luonnonvaraiset karhut etsiytyvät talvipesilleen syys-marraskuussa ja heräävät maalis-toukokuussa, Metsähallituksen Suurpedot-sivustolla sanotaan.

STT

STT
Lisää muualla

Kommentoi




Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi





  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat