Levin mökkipalossa kuolleet olivat poliisin mukaan kaikki samasta perhepiiristä – "Yläkerrassa nukkumassa olleiden pelastamiseksi ei ollut tehtävissä mitään"

KITTILÄ

Kittilän Levillä varhain perjantaiaamuna tapahtuneessa mökkipalossa kuoli kolme ihmistä, jotka kaikki kuuluivat samaan perhepiiriin. Asian vahvisti STT:lle tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Kirsi Huhtamäki Lapin poliisilaitokselta.

Poliisin mukaan palaneen hirsimökin oli vuokrannut lomamatkalle Kittilään tullut eteläsuomalainen perhe. Poliisi ei kertonut kuolleiden ikää tai sukupuolta.

Mökistä pelastautui yksi ihminen. Poliisin mukaan hän oli ollut palon sattuessa kaksikerroksisen mökin alakerrassa, kun taas mökkiin jääneet majoittuivat yläkerrassa.

–  Alakerrassa nukkumassa ollut henkilö oli herännyt palovaroittimen ääneen, ja hän oli pelastautunut ulos palavasta rakennuksesta. Yläkerrassa nukkumassa olleiden kolmen henkilön pelastamiseksi ei ollut tehtävissä mitään, poliisi kertoi tiedotteessa.

Hirsimökki tuhoutui palossa täysin. Palopaikka sijaitsee Isorakan mökkialueella Hankatiellä Levitunturin kupeessa. Pelastuslaitos sai ilmoituksen tulipalosta perjantaiaamuna hieman ennen puoli neljää.

Asiaa tutkitaan palonsyyn- ja kuolemansyyntutkintana, eikä mikään viittaa poliisin mukaan rikokseen. Myös Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) tutkii tapahtunutta.

Tutkinnanjohtaja Huhtamäen mukaan palon syttymissyytä oli perjantaina liian aikaista arvioida. Huhtamäen mukaan asiasta kerrotaan lisää tutkinnan valmistuttua.

"Paloturvallisuus ei riittävän hyvällä tasolla"

Moniuhritulipaloja sattuu Suomessa verrattain harvoin, luonnehti Otkesin viestintäpäällikkö Sakari Lauriala STT:lle perjantaina.

–  Paloturvallisuus on ollut Suomessa paranemaan päin. Silti moniuhritulipaloja tapahtuu liikaa. Yleisesti voi edelleen sanoa, että paloturvallisuus ei ole meillä riittävän hyvällä tasolla.

Viime vuonna palokuolemia tapahtui Suomessa 51.

–  Se on selkeästi alempi määrä kuin takavuosina. Vuosia sitten tulipaloissa kuoli vuosittain 80–100 ihmistä, Lauriala vertasi.

Hänen mukaansa Suomi oli vielä muutama vuosi sitten palokuolemien määrässä kehnommassa tilanteessa kuin muut Pohjoismaat.

Korjattu klo 19.57: Toisin kuin jutussa aiemmin mainittiin, tulipalo sattui perjantaina aamuyöllä, ei torstaina aamuyöllä.

STT

STT

Kommentoi
Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat