Katso Reissussa-videosarjan osa 2: Saarissa kulkeva vaellusreitti vaikuttaa kartaltakin katsoen erityiseltä paikalta – Luvassa hikeä ja satumaisia metsiköitä

MUSTASAARI

Reissussa-sarjan toisessa jaksossa vaellamme erilaisen luontopolun saaristossa.

Saarissa kulkeva vaellusreitti vaikuttaa kartaltakin katsellen erityiseltä paikalta. Miten sinne edes pääsisi? Meidän ratkaisumme oli vene auton perään ja menoksi.

Björkön–Paniken 13 kilometrin vaellusreitistä kuljetaan saarilla reilut kahdeksan kilometriä. Tutustuimme tähän osuuteen.

Saariston luonto yllätti. Meri hakkasi kyllä rantakivikoihin, mutta ne äänet olivat vaimeita. Kohtasimme erilaisia metsiä lehdoista niin tiheisiin kuusivaltaisiin sekametsiin, että rinkka selässä tuli mietittyä aina kaksi kertaa, poikkeaisiko polulta vai ei.

Björkö–Panike vaellusreitillä painottuu sana luontopolku. Sen kiemurtelu kivikoiden ja juurakoiden seassa sai kokemaan kosketeltavasti jääkauden jälkeisen ajan. Askeleet oli mietittävä välillä tarkoin.

Saariston metsät ovat fladoineen lintuparatiiseja. Lintujen kevätkonsertit ovat varmasti mielettömän hienoja. Niitä on palattava joskus kuuntelemaan.

Kun polku tasaantui, avartui yleensä myös maisema.

Neliosaisessa Reissussa-videosarjassa toimittaja Jari E. Hakala ja videotuottaja Aleksi Mäkinen tutustuvat muun muassa Raippaluodon ainutlaatuiseen luontoon. Sarjan uusi jakso julkaistaan maanantaiaamuisin Pohjalaisen ja Ilkan verkkosivuilla.

Lisää aiheesta

Kommentoi
Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi