Järjestöt: Neuvottelut uudesta työmarkkinamallista ovat päättyneet

HELSINKI

Neuvottelut uudesta vientivetoisesta työmarkkinamallista ovat päättyneet, kertovat Teknologiateollisuus ja Kemianteollisuus. Järjestöt pitävät neuvottelujen päättymistä valitettavana.

Suunnitelmat uudesta työmarkkinamallista kokivat jo keskiviikkona takaiskun, kun Metsäteollisuus ilmoitti irtautuvansa keskusteluista.

Metalliliiton puheenjohtajan Riku Aallon mukaan Metsäteollisuuden ilmoitus ja Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n päätös keskusjärjestösopimusten irtisanomisesta aiheuttivat sen, ettei Metalliliitolla ollut enää edellytyksiä jatkaa yhteisen vientivetoisen mallin valmistelua.

EK ilmoitti keskiviikkona luopuvansa yli 20 keskusjärjestösopimuksesta, jotka koskevat muun muassa luottamusmiehiä, irtisanomisia ja lomautuksia.

Palkansaajajärjestöt ovat protestoineet jyrkästi EK:n irtisanomispäätöstä vastaan. Palkansaajakeskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK esittivät perjantaina, että EK:n purkamista keskusjärjestösopimuksista käydään sopimusneuvottelut jokaisella toimialalla jo tämän kevään aikana.

STT

Kommentoi

Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiOsta Digilehti ja verkon kaikki sisällöt! 1kk vain 14,90€

Osta