Hyväntekijänä esiintynyt Brother Christmas syyttää mediaa mustamaalauksesta ja kiistää kaikki syytteet – poliisi epäilee rahankeräys- ja kirjanpitorikoksista

Hyväntekeväisyyden harjoittajana Brother Christmas -nimellä esiintyneen Ari Koposen yhdistystä epäillään kolmesta rahankeräysrikoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos on saanut esitutkinnan valmiiksi ja tiedotti asiasta maanantaina.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimiva Ari Koponen kiistää väärinkäytösepäilyt.

–Kiistän kaikkien tällaisten väitteiden paikkansapitävyyden, Koponen sanoo lähettämässään tiedotteessa.

Poliisi on tutkinut Brother Christmas -yhdistyksen toimintaa vuosilta 2016–2017.

–Tilikaudella 2017 yhdistyksen pankkitilillä on ollut yhteensä 764 kappaletta maksuja, yhteismäärältään 867 982,12 euroa. Esitutkinnassa on selvinnyt, että yhteensä 471:stä maksusta, yhteismäärältään 390 091,25 euroa puuttui kirjanpitolain mukainen tosite, tai kirjanpitolain mukainen peruste, Itä-Uudenmaan poliisin talousrikostutkintayksikkö kertoo törkeän kirjanpitorikosepäilyn taustoista.

Rahankeräysrikoksiin yhdistys on poliisin mukaan syyllistynyt, kun ei ole hankkinut rahankeräyskampanjoihinsa rahankeräyslupia.

Ennen poliisitutkintaa, Brother Christmas teetti omasta toimeksiannostaan hallinnollisen tarkastuksen.

–Tilintarkastusyhteisö RSM Finland Oy:n tekemässä tarkastuksessa ei löytynyt minkäänlaisia laittomuuksia eikä esimerkiksi tilisiirtoja muille kuin avuntarvitsijoille, Koponen toteaa tiedotteessaan.

Hänen mielestään kyse on hänestä ja yhdistyksestä julkaistuista perättömistä kirjoituksista ja mustamaalauskampanjasta.

–Poliisihallitus on keskeyttänyt uusimman rahankeruuluvan käsittelyn, joten yhdistykseni toiminta on miltei kokonaan seisahduksissa, Koponen sanoo tiedotteessa.

Juttua on muokattu kello 14.15. Ari Koposen mielestä kyse on perättömistä kirjoituksista ja mustamaalauskampanjasta.

Kommentoi
Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi