HS: Enemmistö keskustan kannattajista suhtautuu kielteisesti Rinteen hallituksen menolisäyksiin

HELSINKI

Hallituspuolue keskustan kannattajista yli puolet suhtautuu kielteisesti hallituksen kaavailemiin menolisäyksiin, ilmenee Helsingin Sanomien teettämästä kyselystä.

Keskustalaisista vastaajista 56 prosenttia oli täysin tai jokseenkin eri mieltä siitä, että pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallituksen kaavailemat menolisäykset ovat kannatettavia, vaikka ne tarkoittaisivat valtion velkaantumisen lisääntymistä.

30 prosenttia keskustalaisista oli väitteestä täysin tai jokseenkin samaa mieltä. 14 prosenttia ei osannut kertoa kantaansa.

Myönteisimmin hallituksen menolisäyksiin suhtautuivat SDP:n ja vasemmistoliiton kannattajat. Kummankin puolueen kannattajista 69 prosenttia kertoi pitävänsä menolisäyksiä kannatettavina. Myös vihreiden kannattajista yli puolet kannatti menolisäyksiä.

Kaikkein kielteisimmin menolisäyksiin suhtautuivat oppositiopuolueiden kokoomuksen ja perussuomalaisten kannattajat. Kokoomuksen kannattajista 77 prosenttia ja perussuomalaisten kannattajista 71 prosenttia suhtautui kielteisesti hallituksen menolisäyksiin.

Hallitusohjelman mukaan Rinteen hallitus aikoo lisätä pysyviä menoja 1,23 miljardilla eurolla vuositasolla. Lisäksi hallitus tekee noin kolmen miljardin euron edestä kertaluontoisia menolisäyksiä seuraavan kolmen vuoden aikana.

Kantar TNS teki kyselyn internetpaneelissa 14.–20. kesäkuuta. Haastattelujen kokonaismäärä oli 1  133. Tulosten virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat kotimaan uutiset
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat