Attendon Pelimanni-hoitokodin toiminta keskeytetty Alavudella, vanhuksia ei siirretä

HELSINKI

Alavudella sijaitsevan Attendon Pelimanni-hoivakodin toiminta keskeytetään, kertoo kuntayhtymän johtaja Maria-Liisa Nurmi. Nurmen mukaan aluehallintoviraston tarkastuksessa on ilmennyt puutteita yksikön toiminnassa niin, että asukasturvallisuutta ei pystytä riittävästi takaamaan.

Asukkaita ei siirretä yksiköstä muualle, vaan Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä ottaa välittömästi toiminnan haltuunsa yhteistyössä Attendon ja Kuusiolinna Terveys Oy:n kanssa. Yksikön johtajana toimii kuntayhtymän vanhustyön johtaja.

Asukkaille järjestetään yksikköön turvallinen ja Valviran luvan mukainen hoito, Nurmi sanoo tiedotteessa.

Helsingin Sanomien mukaan hoivakodissa on kuollut kuusi asukasta vajaan kuukauden aikana ja syitä siihen selvitetään. Lehden mukaan kuolemantapauksista ei ole saatu yksityiskohtaisempia tietoa tai selvitystä siitä, ovatko tapaukset johtuneet hoitovirheestä tai laiminlyönneistä toimintayksikössä.

Aluehallintovirasto on HS:n mukaan saanut tietoonsa myös, että toimintayksiköstä on irtisanoutunut kymmenen työntekijää toiminnan aloittamisajankohdan jälkeen. Virasto teki torstaina Pelimannissa ennalta ilmoittamattoman tarkastuskäynnin. Tarkastuskäynnillä aluehallintovirasto sai ristiriitaisia tietoja muun muassa kuolinpäivien ja tapahtumakuvausten osalta.

–  Epäilyt kohdistuvat samantyyppisiin asioihin kuin hoivakoti Ulrikassa Kristiinankaupungissa. Selvitys on intensiivisesti päällä, ja se koskee tässä ja nyt -tilannetta, sanoi Valviran ylijohtaja Markus Henriksson aiemmin perjantaina HS:lle.

Attendo viestitti lehdelle perjantaina, ettei yritys kommentoi keskeneräistä prosessia.

STT

STT
Lisää muualla

Kommentoi
Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat