Etelä-Korean presidentin tavannut Niinistö: Suomi valmis tarjoamaan diplomaattisia palveluksia Korean niemimaan rauhanprosessissa

HELSINKI

Presidentti Sauli Niinistö sanoo, että Suomi on valmis tarjoamaan diplomaattisia palveluksia Korean niemimaan rauhanprosessissa, jos sellaisille on tarvetta. Niinistö kertoi asiasta lehdistötilaisuudessa Helsingissä, missä hän tapasi tänään Etelä-Korean presidentin Moon Jae-inin.

Korealaisen uutistoimisto Yonhapin toimittaja kysyi lehdistötilaisuudessa, onko mahdollista, että Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean valtionpäämiesten Donald Trumpin ja Kim Jong-unin kolmas huipputapaaminen pidettäisiin Suomessa.

Niinistön mukaan Suomen tulevan EU-puheenjohtajuuskauden aikana Euroopan unionin piirissä varmasti puhutaan siitä, miten EU voi tukea rauhanprosessia Korean niemimaalla.

–  Mitään yksityiskohtaisia ehdotuksia ei tällä hetkellä ole, Niinistö sanoi.

Trump ja Kim ovat tavanneet tähän mennessä kahdesti, ensin viime vuoden kesäkuussa Singaporessa ja viimeksi helmikuussa Vietnamin Hanoissa.

Niinistö sai kutsun vierailulle Etelä-Koreaan

Niinistö totesi Korean niemimaan rauhanprosessin olevan hyvin vaativa ja sanoi Suomen antavan suuren arvon presidentti Moonin työlle rauhan saavuttamiseksi.

–  Me myöskin olemme valmiita tarjoamaan hyviä palveluksia, sikäli kun niille on tarvetta, Niinistö sanoi.

Niinistö ei kuvaillut tarkemmin, millaisia Suomen tarjoamat palvelukset voisivat olla. Hän kuitenkin sanoi, että niitä on jo käytetty.

Presidentti Moon myös esitti lehdistötilaisuudessa Niinistölle kutsun saapua vierailulle Etelä-Koreaan sopivana ajankohtana.

Moon on valtiovierailulla Suomessa puolisonsa Kim Jung-sookin kanssa. Huomenna tiistaina Moon tapaa pääministeri Antti Rinteen (sd.) tämän virka-asunnolla Kesärannassa. Lisäksi presidentti Moon puhuu kongressikeskus Paasitornissa yritysfoorumissa yhdessä presidentti Niinistön kanssa.

Liikennekatkoksia Helsingin keskustassa

Etelä-Korean presidentin valtiovierailu aiheuttaa tänään lyhyitä liikennekatkoksia Helsingissä.

Presidentti ja hänen puolisonsa vierailevat Suomessa tiistaihin asti. Poliisi tiedottaa, että saattueiden liikkuminen vierailun aikana aiheuttaa lyhyitä liikennekatkoksia pääasiassa Helsingin keskustan ja Länsi-Helsingin alueella.

Kommentoi
Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat