Epäilyt syyllisyydestä lähtivät pojan kertomuksesta – avautunut isoäidilleen useasti

Pohjan palon murhaoikeudenkäynnissä torstain toisena asianomistajana kuultiin uhrin isää.

Epäilyt perheen isän syyllisyydestä lähtivät kolmevuotiaan pojan kertomuksista. Ensimmäistä kertaa poika avautui reilu viikko tulipalon jälkeen, ollessaan isovanhempiensa kanssa näiden olohuoneessa.

– Hän sanoi ensin, että "fuck you" . Kysyimme vaimoni kanssa, että mistä hän oli sellaista oppinut. Poika sanoi, että isä oli sanonut niin äidille, ennen kuin oli sytyttänyt palon, uhrin isä kertoi oikeudessa.

Isoäiti oli kauhistunut kuulemastaan, sillä hän oli olettanut kyseessä olevan onnettomuus. Myöhemmin kolmevuotias on kertonut tapahtumista isoäidilleen useita kertoja, isoisän ollessa usein samaan aikaan lähistöllä. Kertomukset ovat juontuneet joko ikävästä äitiä kohtaan tai isään kohdistuvasta vihasta. Niistä on myös jatkuvasti ilmennyt useita uusia asioita tapahtumien kulusta.

– Olen ollut lähes aina läsnä pojan kertoessa tapahtumista. Hän on pitänyt vaimoani eräänlaisena luottohenkilönä, ja olen tarkoituksellisesti pysynyt poissa häsläämästä ja kuunnellut.

Uhrin äidin mukaan tapahtumista ei ole keskusteltu pojan kuullen, koska tätä on haluttu suojella.

Epäilty kertoi olleensa Persianlahden sodassa

Uhrin isän mukaan epäilty on kertonut osallistuneensa Persianlahden sotaan. Hänen mukaansa sotilailla saattaa olla sellaista käytöstä, viitaten traumaperäiseen stressihäiriöön.

– Silloin kun mies oli vihainen, tyttäremme osasi tyynnytellä häntä.

Uhrin isän mukaan epäilty oli nimitellyt sekä häntä että vaimoaan. Kolmevuotiaan kertomuksen mukaan nimittely on kohdistunut myös hänen äitiinsä.

Mikko Pajala

Kommentoi
Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi