Eihän veneesi kellu passiivirekisterissä? Tarkastus kannattaa tehdä nyt

Jos oman veneen rekisteröinnistä tai tietojen päivittämisestä on kulunut jo vuosia, kannattaa varmistaa, ettei vene ole joutunut niin sanottuun passiivirekisteriin.

Vesikulkuneuvojen rekisteröintiä koskevaa lakia uudistettiin vuonna 2007. Tällöin veneen omistajien tuli päivittää veneen tiedot eli käytännössä rekisteröidä veneensä uudelleen. Jos veneen tietoja ei päivitetty kolmen vuoden siirtymäajan aikana, sen tiedot poistettiin rekisteristä.

Käytännössä maistraatti siirsi tiedot niin kutsuttuun passiivirekisteriin. Trafille siirtyivät vesikulkuneuvot, jotka olivat maistraatin aktiivisessa rekisterissä 1.8.2014.

– Yhä käytössä, mutta passiivirekisterissä olevat veneet kannattaakin ehdottomasti rekisteröidä nyt, niin selviää kaikista helpoimmalla, sanoo yksikönpäällikkö Ville Räisänen ja jatkaa:

– Tällä hetkellä pystymme helposti tarkistamaan myös passiivirekisterissä olevat veneet ja niiden tiedot, joten veneen saa helposti takaisin aktiivikäyttöön.

Jos vene ei näy omistuksessasi vaikka pitäisi, tulee vene rekisteröidä uudelleen. Rekisteröinti kannattaa tehdä nyt. On mahdollista, että jatkossa veneen ja omistajien tietoja ei voi enää tarkistaa vanhasta passiivirekisteristä.

Trafin oma asiointi -palvelussa voi helposti tarkistaa, onko oma vene rekisterissä.

– Nyt näyttää siltä, että pahimmassa tapauksessa vanha passiivirekisteri joudutaan ajamaan alas, mikä olisi ikävää niiden veneilijöiden kannalta, jotka joskus myöhemmin tulevaisuudessa haluaisivat ottaa vanhan veneensä jälleen käyttöön. Tutkimme parhaillaan myös muita vaihtoehtoja rekisterin alasajon sijaan ja kerromme asioiden etenemisestä sitä mukaa, kun asiat varmistuvat, Räisänen kertoo.

Kun rekisteröit passiivirekisteriin siirtyneen veneesi vanhan rekisterin ollessa käytettävissä voit säilyttää vanhan rekisteritunnuksesi, jo asennetun moottoritehosi, vaikka se poikkeaisi valmistajan suosituksesta ja omistushistorian selvittäminen onnistuu tarvittaessa ilman suurempia selvityksiä.

Rekisteröimätöntä venettä ei saa käyttää vesiliikenteessä.

Lisää aiheesta

Kommentoi
Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat