Aloitteen tekijä ei luovuta: Taistelu vihervasemmistolaista arvoliberaaliutta vastaan jatkuu

– Taistelu jatkuu. Katsomme nyt uudet keinot ja tulokulmat asiaan, sanoo eduskunnan perjantaina hylkäämän kansalaisaloitteen toinen alullepanija

Jukka-Pekka Rahkonen.

Eduskunta päätti perjantaina äänin 120–48 hylätä kansalaisaloitteen, jossa vaadittiin avioliiton säilyttämistä miehen ja naisen välisenä.

Rahkonen puhuu kulttuurisodasta ja hakee innostusta konservatismin noususta USA:ssa Donald Trumpin voiton myötä.

– Tiedän, että nuoret ovat arvoiltaan aika konservatiivisia. He kapinoivat nykyisin vallitsevaa vihervasemmistolaista arvoliberaaliutta vastaan.

Kulttuurisota on Rahkoselle kamppailua sananvapauden sekä mielipiteen- ja uskonnonvapauden puolesta.

Islamia Rahonen ei pidä uskontona. Hän jätti avioliiton miehen ja naisen välisenä säilyttämistä ajavan Aito Avioliitto ry:n puheenjohtajat tehtävät, koska oli arvostellut jyrkästi islamia.

Tällä hetkellä Rahkosen suunnitelmissa ei ole ryhtyä keräämään uutta kansalaisaloitetta.

– Valitsemme keinot sen mukaan, mikä toimii. Kansalaisaloitejärjestelmä vaatii kokonaisuudessaan isomman remontit, hän sanoo.

Rahkosen mukaan ongelmana oli se, että perinteisen avioliittokäsityksen puolesta ei voitu lähteä keräämään kansalaisaloitetta samaan aikaan, kun Tahdon-liike keräsi nimiä sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta.

– Eduskunta kuuli meitä laki- ja perustuslakivaliokunnissa. Mutta olisimme mieluummin halunneet tulla kuuluksi jo silloin, kun Tahdon-aloite oli pöydällä. Silloin olisimme halunneet olla kumoamassa vastustajien valheelliset tasa-arvoväitteet, Rahkonen sanoo.

Aki Taponen / Lännen Media

Kommentoi
Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

  • Uutiset
  • Urheilu