Teinitähti Kuopiosta on VPS:n uusi puolustaja

19-vuotias Jerry Voutilainen on jalkapalloliigassa neljänneksi päättyneellä kaudella sijoittuneen Vaasan Palloseuran tuore sopimuspelaaja. Voutilainen ja VPS ovat tehneet 2+1-vuotisen sopimuksen, joka julkistettiin keskiviikkona.

Voutilainen on aikaisemmin edustanut Kuopion Palloseuraa, jossa hän on pelannut sekä keskikentällä että viime aikoina myös laitapuolustajana. VPS:ssa päävalmentaja Olli Huttunen aikoo sijoittaa hänet oikeaksi puolustajaksi.

– Voutilainen on täsmähankinta laitapuolustajaksi. Moderni laitapakkityyppi, joka tekee nopeita nousuja ja jonka pallollinen peli on hyvää laatua, Huttunen esitteli uutta VPS-hankintaa.

Voutilainen teki ensiesiintymisensä kotimaisessa pääsarjassa vain 16-vuotiaana kaudella 2011 ja pelasi tuolloin kaksi liigaottelua, joissa molemmissa tuli kentälle vaihdosta. Nyt hänellä on plakkarissaan jo 60 liigaottelua. Hän on myös poikien ja nuorten maajoukkueiden vakiokasvo, ja pelannut kaikkiaan 35 nuorten maaottelua.

Voutilaiselle VPS ja Vaasa ovat täydellinen ympäristönvaihdos, sillä hän on tähän saakka pelannut vain Kuopiossa, ja KuPS on hänen kasvattajaseuransa.

– Vepsussa oli sopiva rooli tarjolla, ja olen kuullut seurasta pelkkää hyvää. Olin päättänyt jo ennen kauden päättymistä, että lähden KuPSista, mutta eipä KuPSkaan kysellyt minun jatkosuunnitelmiani. Lähdössäni oli siis sekä työntöä että vetoa, Voutilainen totesi keskiviikkona.

– VPS:n selviytyminen Eurooppa-liigan karsintaan on kiva bonus, eikä vaikuttanut ratkaisuuni. Olin tehnyt päätökseni jo ennen VPS:n europaikan varmistumista.

Huttusen mukaan VPS:n jättävät varmuudella Jordaan Brown, Andrew Barsalona ja Cheyne Fowler. Voutilaisen sopimus sinetöi myös sen, ettei Keithy Simpsonille löydy VPS:sta pelipaikkaa.

– Neuvottelemme tällä hetkellä 5-6 viime kauden joukkueen pelaajan kanssa. Yksi heistä on Sebastian Strandvall. Toivomme tottakai pääsevämme sopimukseen hänen kanssaan, sillä hän on ollut hyvin tärkeä pelaaja, Huttunen sanoo.

MINNA KALLASVUO

Kommentoi